search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:36
MENU CLOSE

Στα πρόθυρα λιμού η Βόρεια Κορέα

28.04.2016 06:17
Στα πρόθυρα λιμού η Βόρεια Κορέα - Media

Η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας έχει προειδοποιήσει τους πολίτες ότι είναι η πιθανή η επανάληψη ενός λιμού, μετά και από τις τελευταίες διεθνείς κυρώσεις για τις δοκιμές του πιθανού πυρηνικού προγράμματος της χώρας.

 

Η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας έχει προειδοποιήσει τους πολίτες ότι είναι η πιθανή η επανάληψη ενός λιμού, μετά και από τις τελευταίες διεθνείς κυρώσεις για τις δοκιμές του πιθανού πυρηνικού προγράμματος της χώρας.

Η εφημερίδα Rodong Sinmun, η επίσημη φωνή της κυβέρνησης σε άρθρο της ανέφερε ότι οι διεθνείς κυρώσεις μπορεί να οδηγήσουν σε μία νέα «επίπονη πορεία», όρος που είχε χρησιμοποιηθεί για να περιγράψει το λιμό της δεκαετίας του 1990 που σύμφωνα με δυτικά ΜΜΕ είχε προκαλέσει το θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών

Η αγροτική παραγωγή και η παραγωγή σιτηρών μειώθηκε στη Βόρεια Κορέα, για πρώτη φορά από το 2010 σημειώνει η αρμόδια υπηρεσία του ΟΗΕ (FAO), προειδοποιώντας ότι αναμένει επιδείνωση της κατάστασης και έξαρση της πείνας, καθώς η χώρα υποφέρει από την έλλειψη βροχοπτώσεων.

Το 2015, η Βόρεια Κορέα παρήγαγε 5,4 εκατ τόνους δημητριακών, σόγιας, αλλά και πατάτας έναντι παραγωγής 5,9 εκατ τόνων το 2014, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΗΕ, που επισημαίνει ότι η χώρα αντιμετωπίζει μείωση της παραγωγής σιτηρών κατά 394.000 τόνους, που αποτελεί τη μεγαλύτερη έλλειψη από την περίοδο 2011/2012.

“Η κατάσταση διατροφικής ασφάλειας στη χώρα, αναμένεται να επιδεινωθεί, ενώ ήδη πολλά νοικοκυριά εκτιμάται ότι έχουν μειωμένη πρόσβαση και κατανάλωση στα απαραίτητα στοιχεία μιας μέσης ημερήσιας διατροφής,” δηλώνει ο FAO.

Η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο δύσκολη από τις συνθήκες έλλειψης βροχοπτώσεων στη Βόρεια Κορέα, που συντελούν στη μείωση της αγροτικής παραγωγής και της παραγωγής σιτηρών. Η έλλειψη των βροχοπτώσεων χαρακτηρίζεται από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, ως η χειρότερη των τελευταίων εκατό χρόνων.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:35