search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:32
MENU CLOSE

Συνεχίζουν να «κόβουν βόλτες» πάνω από το Αιγαίο τουρκικά αεροσκάφη – 29 παραβιάσεις σε μία μέρα

28.04.2016 16:21
Αφιέρωμα: 1821-2021/ 200 χρόνια ανεξαρτησίας - Κύκλος δεύτερος: Ελληνισμός και διεθνές περιβάλλον - Media

Σε 29 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου πάνω από το Αιγαίο, προχώρησαν σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, τουρκικοί σχηματισμοί

 

Σε 29 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου πάνω από το Αιγαίο, προχώρησαν σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, τουρκικοί σχηματισμοί, ενώ τετράδα τουρκικών αεροσκαφών F-16 πέταξε πάνω από τους Ανθρωποφάγους και το Μακρονήσι του συμπλέγματος των Φούρνων στα 2.900 πόδια.

Σήμερα εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως μία εξάδα και ένα ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών, καθώς και ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας CN-235. Καταγράφηκαν 5 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών, που εξελίχθηκαν σε 29 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, ενώ σε μία περίπτωση η διαδικασία της αναχαίτισης εξελίχθηκε σε εμπλοκή. Δύο τουρκικά αεροσκάφη έφεραν όπλα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:32