search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:58
MENU CLOSE

Κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας από το Μαξίμου για την οριστικοποίηση του Eurogroup στις 9 Μαϊου

29.04.2016 06:55
Κυβερνητικοί «κεραυνοί» για τις «offshore υπουργών»: «Αξιοθρήνητη προσπάθεια από ΝΔ και φυλλάδες» - Media

 

«Η θέση της χώρας και οι συμμαχίες της στην Ευρώπη είναι πολύ πιο ισχυρές από κάθε άλλη φορά από τότε που ξεκίνησε η κρίση» φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας λίγη ώρα αφού έγινε γνωστό ότι το Eurogroup “έκλεισε” για τις 9 Μαϊου.

Στην ουσία από το Μέγαρο Μαξίμου μεταφέρεται κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας για επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος μετά και την επικοινωνία που είχε χθες αργά το βράδυ ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, o οποίος ανακοίνωσε στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών ότι η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης για την Ελλάδα «κλείδωσε» για τη Δευτέρα 9 Μαΐου. 

Το Μέγαρο Μαξίμου κρατά χαμηλούς τόνους, ωστόσο όπως ανέφερε μιλώντας σε συνεργάτες του ο Αλέξης Τσίπρας, «σύντομα θα έχουμε θετικές εξελίξεις». Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Τσίπρας σχολίασε απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση ότι «όσοι ονειρεύονται επανάληψη του 2015 είναι βαθιά νυχτωμένοι και αυτές τις μέρες εκτίθενται».
Μετά την απόφαση του Γερούν Ντάισελμπλουμ να συγκαλέσει το Eurogroup για την Ελλάδα στις 9 Μαΐου, απομακρύνεται – προς το παρόν τουλάχιστον – το ενδεχόμενο έκτακτης Συνόδου Κορυφής, κάτι που είχε ζητήσει ο πρωθυπουργός από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, σε περίπτωση που δεν πραγματοποιείτο η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών, αν και η Σύνοδος Κορυφής είχε αποκλειστεί ως σενάριο τόσο από το Βερολίνο, όσο και από το ΔΝΤ. 

Σύμφωνα με το Real.gr τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξει ένας αγώνας δρόμου, καθώς σε εκκρεμότητα παραμένει και το θέμα των έκτακτων μέτρων 3,6 δισ. ευρώ, που ζητά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Η κυβέρνηση αναμένεται να στηριχτεί στις δηλώσεις των «συμμάχων» της – όπως του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ – οι οποίοι έχουν αντιταχθεί στο πρόσθετο πακέτο που απαιτεί το ΔΝΤ. 

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες από το Μαξίμου, ο πρωθυπουργός έλαβε πρόσκληση συμμετοχής στη δεύτερη σύνοδο των Σοσιαλιστών ηγετών που θα πραγματοποιηθεί στη Ρώμη στις 20 Μαΐου και την αποδέχτηκε. Υπενθυμίζεται ότι είχε συμμετάσχει και στην πρώτη συνάντηση που έγινε στο Παρίσι κατόπιν πρόσκλησης του Φρανσουά Ολάντ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:58