search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:40
MENU CLOSE

Συντριβή ελικοπτέρου πάνω από νησί στη Νορβηγία- Νεκροί και οι 13 επιβάτες

29.04.2016 11:24
Τραγωδία στη Μόσχα: Συνετρίβη στρατιωτικό ελικόπτερο, το πλήρωμά του σκοτώθηκε - Media
Νεκροί θεωρούνται όλοι οι επιβαίνοντες του μοιραίου ελικοπτέρου που συνετρίβη το πρωί της Παρασκευής ανοικτά των δυτικών ακτών της Νορβηγίας. Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα, η αστυνομία κάνει λόγο πλέον για 13 και όχι 11 νεκρούς.

 

Νεκροί θεωρούνται όλοι οι επιβαίνοντες του μοιραίου ελικοπτέρου που συνετρίβη το πρωί της Παρασκευής ανοικτά των δυτικών ακτών της Νορβηγίας. Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα, η αστυνομία κάνει λόγο πλέον για 13 και όχι 11 νεκρούς.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι έρευνες των σωστικών συνεργείων για τον εντοπισμό δύο επιβαινόντων στο μοιραίο ελικόπτερο συνεχίζονται, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου του συντονιστικού κέντρου διάσωσης.

Οι 11 επιβαίνοντες στο μοιραίο ελικόπτερο εντοπίστηκαν νεκροί, σύμφωνα με το κέντρο συντονισμού των επιχειρήσεων διάσωσης στη Νορβηγία.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο ελικόπτερο επέβαιναν ένας Βρετανός και ένας Ιταλός, ενώ όλοι οι υπόλοιποι επιβαίνοντες κατάγονταν από τη Νορβηγία.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Νορβηγίας δηλώνει ότι το ελικόπτερο που συνετρίβη ήταν μοντέλο της Eurocopter, σημειώνοντας ότι ο τύπος του ελικοπτέρου, είχε παρουσιάσει προβλήματα με το κιβώτιο ταχυτήτων, το 2012.

Καθηλώνονται όλα τα ελικόπτερα

Η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Νορβηγίας αποφάσισε να καθηλώσει όλα τα ελικόπτερα του ιδίου τύπου με εκείνο που συνετρίβη σήμερα στα ανοιχτά των δυτικών ακτών της χώρας.

Αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν σε νορβηγικά μέσα ενημέρωσης είπαν ότι είδαν το στροφείο του Super Puma να ξεκολά από το ελικόπτερο λίγα λεπτά πριν από τη συντριβή. 

Το κέντρο συντονισμού των επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης ανέφερε στη δημόσια τηλεόραση NRK ότι το στροφείο βρέθηκε στην ξηρά, σε απόσταση 200-300 μέτρων από την καμπίνα του ελικοπτέρου η οποία έχει βυθιστεί στη θάλασσα.

Με ανακοίνωσή του στο Twitter το κέντρο διευκρίνισε ότι έχουν σταματήσει οι επιχειρήσεις διάσωσης.

“Το ελικόπτερο καταστράφηκε ολοσχερώς”, πρόσθεσε το κέντρο.

Η Statoil ανακοίνωσε ότι μετά το δυστύχημα διακόπηκαν οι εργασίες άντλησης στην εξέδρα Gullfaks B, χωρίς να διευκρινίσει πότε θα λειτουργήσει ξανά.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το στροφείο αποκολλήθηκε από το ελικόπτερο στον αέρα. “Κοίταζα προς τα επάνω, το στροφείο χαλάρωσε και εξαφανίστηκε προς τα βόρεια. Μετά, το ελικόπτερο έστριψε προς τον βορρά και είδα φωτιά στην κορυφή του, στο σημείο της ένωσης με το στροφείο. Έπιασε φωτιά πριν συντριβεί”, είπε ο Τζον Άτλε Σέκινγκσταντ στον ιστότοπο της τοπικής εφημερίδας Bergens Tidende.

Ένας άλλος μάρτυρας, ο Κρίς Άντερσεν, είπε στη δημόσια τηλεόραση NRK: “Είδα το στροφείο να ξεκολλάει… Ήταν φριχτό. Έγινε μια τεράστια έκρηξη. Αισθανόμουν τις δονήσεις”.

Η πρωθυπουργός και ο βασιλιάς της Νορβηγίας εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες των θυμάτων.

Η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Νορβηγίας διευκρίνισε ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς για να καθορίσει τα αίτια της συντριβής.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:40