search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:37
MENU CLOSE

Πρόκληση από την τουρκική ακτοφυλακή στις Οινούσες: Απείλησε να συλλάβει Έλληνα ψαρά (Video)

29.04.2016 17:33
Χίος: Συνελήφθησαν τέσσερις Τούρκοι που ζητούν πολιτικό άσυλο - Media

Θερμό επεισόδιο προκάλεσε σκάφος της τουρκική ακτοφυλακής το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν απείλησε να συλλάβει Έλληνα ψαρά εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων. Νωρίτερα, τουρκικό αεροσκάφος πραγματοποίησε χαμηλές πτήσεις πάνω από τις Οινούσες, παραβιάζοντας τέσσερις φορές τον εθνικό εναέριο χώρο.

 

Θερμό επεισόδιο προκάλεσε σκάφος της τουρκική ακτοφυλακής το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν απείλησε να συλλάβει Έλληνα ψαρά εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Η τουρκική ακταιωρός προσέγγισε ελληνικό αλιευτικό που ψάρευε στις Οινούσες, τονίζοντας ότι βρίσκεται σε τουρκικά χωρικά ύδατα. Ο ψαράς αρνήθηκε να φύγει, ενώ το λιμενικό δεν μπόρεσε να βρει τη λύση. Χρειάστηκε η παρέμβαση του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού ώστε να μη συλληφθεί από το πλήρωμα της τουρκικής ακταιωρού ο ψαράς.

Στο σημείο έφτασε η κανονιοφόρος «Κραταιός» που κάλεσε το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής να απομακρυνθεί. Το πλήρωμα αρχικά αρνήθηκε, στη συνέχεια όπως πείστηκε και αποχώρησε από τα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ενημερώθηκε απευθείας για το επεισόδιο από τους αξιωματικούς του ΓΕΕΘΑ και του ΓΕΝ.

Τέσσερις πτήσεις τουρκικού αεροσκάφους σε χαμηλό ύψους πάνω από τις Οινούσες

Νωρίτερα τουρκικό αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας CN-235 αναχαιτίστηκε πάνω από τις Οινούσες και τη νησίδα Παναγιά, όπου πραγματοποιούσε χαμηλές πτήσεις ανά τρία λεπτά.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, το CN-235 πέταξε πάνω από τις Οινούσες στα 1.500 πόδια στις 10:53 το πρωί, 3 λεπτά μετά πέταξε στα 700 πόδια και στις 11 στα 600 πόδια. Τέσσερα λεπτά αργότερα πέταξε πάνω από την Παναγιά -ανατολικά των Οινουσών- στα 200 πόδια μόλις.

Το τουρκικό CN-235 εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης. Καταγράφηκαν 4 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών, που εξελίχθηκαν σε 15 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου στο κεντρικό Αιγαίο. Οι 4 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου ήταν οι πτήσεις πάνω από τις Οινούσες και την Παναγιά.

Το τουρκικό αεροσκάφος αναγνωρίσθηκε και αναχαιτίσθηκε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:36