search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:41
MENU CLOSE

Χίος: Με μαύρες σημαίες στους δρόμους πριν την Ανάσταση- Διαδηλώνουν για την απαγόρευση του Ρουκετοπόλεμου (Photos)

30.04.2016 15:34
Χίος: Με μαύρες σημαίες στους δρόμους πριν την Ανάσταση- Διαδηλώνουν για την απαγόρευση του Ρουκετοπόλεμου (Photos) - Media

Με μαύρες σημαίες θα γιορτάσουν την Ανάσταση εκατοντάδες κάτοικοι του Βροντάδου στη Χίο, λόγω της απαγόρευσης του Ρουκετοπόλεμου.

 

Με μαύρες σημαίες θα γιορτάσουν την Ανάσταση εκατοντάδες κάτοικοι του Βροντάδου στη Χίο, λόγω της απαγόρευσης του Ρουκετοπόλεμου.

Σύμφωνα με το politischios.gr, στις ενορίες του Αγίου Μάρκου και της Παναγίας Ερειθιανής οι κάτοικοι κρέμασαν μαύρες σημαίες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, αφού φέτος το έθιμο του Ρουκετοπόλεμου δε θα διεξαχθεί για πρώτη φορά μετά τη δικτατορία.

Οι κάτοικοι, που κινητοποιήθηκαν από τα συνεργεία των δύο ενοριών, κατηγορούν τις δημοτικές αρχές για την παύση ενός εθίμου που γίνεται κάθε χρόνο μετά την Ανάσταση. Όπως ισχυρίζονται, η επιμονή ορισμένων κατοίκων να μην τοποθετήσουν στα σπίτια τους προστατευτικά πλέγματα, καθώς και η απραξία του δήμου της Χίου συνέβαλαν στην παύση του Ρουκετοπόλεμου.

Οργισμένοι και απογοητευμένοι, κάλεσαν μάλιστα το δήμαρχο να παραιτηθεί. Από την πλευρά του δήμου, ο αντιδήμαρχος, κ. Γδύσης τόνισε ότι το έθιμο αφορά την τοπική κοινωνία και οι αρχές φροντίζουν μόνο για την προστασία των κατοίκων.

Πηγή: politischios.gr

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:38