search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:44
MENU CLOSE

Συγκλονιστικές εικόνες από τη στιγμή του βομβαρδισμού του νοσοκομείου στο Χαλέπι (Video)

02.05.2016 07:51
Φριχτή μαρτυρία γυναίκας από τη Συρία: Αυτοκτονούμε για να μην μας βιάσουν (Photos) - Media
Συγκλονιστικές εικόνες από το εσωτερικό του νοσοκομείου που βομβαρδίστηκε στο Χαλέπι και είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό 50 ατόμων δημοσιεύει το Al Jazeera .

 

Συγκλονιστικές εικόνες από το εσωτερικό του νοσοκομείου που βομβαρδίστηκε στο Χαλέπι και είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό 50 ατόμων δημοσιεύει το Al Jazeera . Το νοσοκομείο  Αλ Κοντς, σε μια συνοικία της πόλης που ελέγχεται από τους αντάρτες, βομβαρδίστηκε τη νύχτα της περασμένης Τετάρτης προς την Πέμπτη.

Δείτε το video που δημοσίευσε το Al Jazeera πατώντας εδώ 

Από τους βομβαρδισμούς σκοτώθηκε και ο μοναδικός παιδίατρος που εργαζόταν στο νοσοκομείο της πόλης.

Για τους κατοίκους του Χαλεπιού, η εκεχειρία που συμφωνήθηκε μεταξύ του καθεστώτος και των ανταρτών στα τέλη Φεβρουαρίου δεν αποτελεί παρά μακρινή ανάμνηση. Μέσα σε μία εβδομάδα έχουν χάσει τη ζωή τους στην πόλη περισσότεροι από 200 άνθρωποι. Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μόνο σήμερα σκοτώθηκαν 13 στις συνοικίες που ελέγχονται από το καθεστώς και άλλοι 11 στις γειτονιές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ανταρτών. Οι τραυματίες ανέρχονται σε πολλές δεκάδες.

Για πρώτη φορά ματαιώθηκε η προσευχή

Λόγω των βομβαρδισμών ματαιώθηκε η προσευχή της Παρασκευής, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στις συνοικίες που ελέγχουν οι αντάρτες.

Πολλά βλήματα όλμων έπεσαν χθες και στο ρωσικό προξενείο της πόλης, χωρίς να τραυματιστεί κανείς, όπως ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας. Το προξενείο έχει διακόψει τη λειτουργία του από τον Ιανουάριο του 2013 και μόνο οι Σύροι υπάλληλοί του εργάζονται ακόμη εκεί.

“Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας η επίθεση στο γενικό προξενείο ήταν προμελετημένη”, υποστηρίζει η Μόσχα που επιρρίπτει την ευθύνη στο Μέτωπο Αλ Νόσρα, το συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα και τις οργανώσεις που το στηρίζουν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:43