search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:32
MENU CLOSE

Μηδενικές οι προσφυγικές ροές στα νησιά του Αιγαίου

03.05.2016 07:23
Διώχνουν από τα σπίτια τους πρόσφυγες που μένουν σε διαμερίσματα - Τι απαντά το υπουργείο - Media

Χωρίς ροές μεταναστών και προσφύγων το βόρειο Αιγαίο από χθες, Δευτέρα, μέχρι σήμερα το πρωί. Σημειώνεται ότι είναι η πέμπτη διαδοχική ημέρα που στη Λέσβο δεν υπήρξαν αποβιβάσεις.

 

 

Χωρίς ροές μεταναστών και προσφύγων το βόρειο Αιγαίο από χθες, Δευτέρα, μέχρι σήμερα το πρωί. Σημειώνεται ότι είναι η πέμπτη διαδοχική ημέρα που στη Λέσβο δεν υπήρξαν αποβιβάσεις.

Πάντως, εγκλωβισμένοι, σε εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας, καταγεγραμμένοι στα hot spots των τριών νησιών, ζουν σήμερα 7.044 άτομα. Συγκεκριμένα, στα νησιά βρίσκονται καταγεγραμμένοι στο hot spot της Μόριας στη Λέσβο 4.020, στη Χίο 2.265 και στη Σάμο 759.

Στα παραπάνω στοιχεία των hot spots δεν συμπεριλαμβάνονται 270 άτομα που έχουν μετακινηθεί από τη Χίο και 120 που έχουν μετακινηθεί από τη Λέσβο, όλοι στη Λέρο.

Επίσης, περίπου 2.000 από τους 7.044 διαμένουν σε ανοικτές δομές, τόσο στη Χίο όσο και στη Μυτιλήνη, επειδή ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες ή έχουν αφεθεί ελεύθεροι αφού έχουν υποβάλει αίτηση ασύλου και μετά την παρέλευση 25ημέρου δεν έχουν λάβει απάντηση.

Επιπλέον, στα νησιά σε ανοικτές δομές, εκτός hot spots ζουν άλλοι 300 πρόσφυγες που έχουν εισέλθει στην Ελλάδα πριν από την 20η Μαρτίου και έχουν κι αυτοί εγκλωβιστεί, αφού δεν επιθυμούν να φύγουν για άλλες περιοχές στην Ελλάδα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:28