search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:24
MENU CLOSE

Εθισμένος στα… κινητά ένας στους δύο εφήβους

04.05.2016 11:42
Εθισμένος στα… κινητά ένας στους δύο εφήβους - Media

Ένας στους δύο εφήβους λέει ότι αισθάνεται εθισμένος στο κινητό του τηλέφωνο σύμφωνα με δημοσκόπηση και το 59% των γονέων ανησυχούν ότι τα παιδιά τους είναι εθισμένα και δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς κινητό.

 

Ένας στους δύο εφήβους λέει ότι αισθάνεται εθισμένος στο κινητό του τηλέφωνο σύμφωνα με δημοσκόπηση και το 59% των γονέων ανησυχούν ότι τα παιδιά τους είναι εθισμένα και δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς κινητό.

Η μεγάλη έρευνα της μη κερδοσκοπικής εταιρείας Common Sense Media στηρίχθηκε σε 1.200 συνεντεύξεις με παιδιά ηλικίας από 12 έως 18 και τους γονείς τους. Σύμφωνα με την έρευνα το 72% των παιδιών αισθάνεται την ανάγκη να απαντήσει άμεσα σε μηνύματα που δέχεται στο κινητό και στα κοινωνικά δίκτυα και το 80% των παιδιών παρακολουθεί σε ωριαία βάση το κινητό του. Επίσης το 85% των γονέων ανέφεραν ότι διασπάται η προσοχή των παιδιών από τα κινητά.

 Η έρευνα σκιαγραφεί το πορτρέτο της οικογένειας το 2016, αναφέρει ο διευθυντής της εταιρείας και τονίζει ότι μία σημαντική μειονότητα των οικογενειών παλεύει για να ενσωματώσει την τεχνολογία με υγιείς όρους και πολλοί πιστεύουν ότι η οι ανησυχητικές συμπεριφορές των παιδιών τους σχετίζονται με την χρήση των κινητών.

Ωστόσο σύμφωνα με τον διευθυντή της εταιρείας δεν είναι όλα άσπρο ή μαύρο και υποστηρίζει ότι το χάσμα γενεών αποκαλύπτεται μέσα από τις διαφορετικές συμπεριφορές των εφήβων σε σχέση με τους γονείς τους και δεν μπορεί με ευκολία να χαρακτηρίζεται κάποιος εθισμένος όταν ανταποκρίνεται στις ταχύτατες αλλαγές των κοινωνικών σχέσεων.

Πηγή: time

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:23