search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 06:10
MENU CLOSE

Οι Κυκλάδες ακούνε (και) τζαζ!

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 1915
05-05-2016
07.05.2016 03:00
Οι Κυκλάδες ακούνε (και) τζαζ! - Media

Από τη Μύκονο ξεκινάει αύριο το τζαζ καλοκαίρι των Κυκλάδων, όπως το σχεδιάζει κάθε χρόνο ο σαξοφωνίστας Θωμάς Αλβέρτης. 

 
Από τη Μύκονο ξεκινάει αύριο το τζαζ καλοκαίρι των Κυκλάδων, όπως το σχεδιάζει κάθε χρόνο ο σαξοφωνίστας Θωμάς Αλβέρτης. Θα ακολουθήσουν η Σύρος, η Τήνος, ενώ κρύβονται και κάποιες… εκπλήξεις στα σχέδια της ομάδας του. 
 
Υπό την αιγίδα του Δήμου Μυκόνου και τη σύμπραξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου διοργανώνεται από τον Θωμά Αλβέρτη διήμερο φεστιβάλ jazz στη Μύκονο, στον χώρο εκδηλώσεων του Γρυπάρειου Πολιτιστικού Κέντρου και στην πλατεία Αγ. Μονής του Δήμου Μυκόνου, αύριο και μεθαύριο, με ελεύθερη είσοδο. 
 
Την Παρασκευή, λοιπόν, ο Κώστης Μαραβέγιας θα εμφανιστεί με τους μουσικούς του στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο και το Σάββατο, στην πλατεία Αγ. Μονής της Μυκόνου, η All Star Band του φεστιβάλ με τις τραγουδίστριες Μιράντα Βερούλη και Κατερίνα Πολέμη και τον κρουστό Πέτρο Κούρτη, τους οποίους θα πλαισιώσουν η γνωστή ομάδα Batala Atenas, η οποία πρώτα θα έχει διανύσει παίζοντας τη διαδρομή από Μύλους, Αλεφκάνδρα, Κάστρο προς πλατεία Αγ. Μονής.
 
Όσοι βρεθούν αύριο στο νησί, θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σ’ ένα πολύχρωμο πολιτισμικό μουσικό πάρτι από αυτά που ξέρει να φτιάχνει ο Μαραβέγιας με κάθε ευκαιρία. Ένα μουσικό σύμπαν με τραγούδια από κάθε γωνιά του πλανήτη ερμηνευμένα με τον μοναδικό τρόπο του Κωστή Μαραβέγια και τη βοήθεια των εξαιρετικών μουσικών της μπάντας του: Νίκος Αγγλούπας (κρουστά, ηλεκτρική κιθάρα, πλήκτρα, φωνή), Άγγελος Αγγελίδης (ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα), Jim Staridas (τρομπόνι), Κρίτωνας Μπελλώνιας (τύμπανα) και Κωνσταντίνος Μάνος (κοντραμπάσο). 
 
Όσο για την Κατερίνα, που γύρισε πριν από λίγο καιρό από τη Βραζιλία – πατρίδα της μητέρας της –, σπούδασε μουσική στο φημισμένο Berklee College of Music στις ΗΠΑ, όπου έζησε πέντε χρόνια. Το 2011 ηχογράφησε τον πρώτο της δίσκο και από τότε κάνει συναυλίες σε Βοστόνη, Νέα Υόρκη, Βραζιλία και Ελλάδα. Το 2012 συμμετείχε για πρώτη φορά στον χώρο του θεάτρου γράφοντας τη μουσική για την παράσταση «Ευρυδίκη» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου και ακολούθησαν οι παραστάσεις «Τρωικός Πόλεμος», «Βlasted» και η ταινία «Μικρά Αγγλία» του Παντελή Βούλγαρη. Το 2014 έγραψε μουσική για την παράσταση «Η Μεγάλη Χίμαιρα», ενώ τώρα κυκλοφορεί ο τέταρτος δίσκος της.
 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33