23/01/2019 23:34:11

Το απίστευτο τρικ για να βλέπετε καθαρά χωρίς γυαλιά! (Video)

Το απίστευτο τρικ για να βλέπετε καθαρά χωρίς γυαλιά! (Video) - Media

 

Σε περίπτωση που χάσετε είτε σπάσετε τα γυαλιά σας και δεν μπορείτε να δείτε, υπάρχει ένας απλός τρόπος για να δείτε καθαρά χωρίς γυαλιά ή φακούς επαφής.

Σφίξτε τη γροθιά σας, δημιουργώντας με το χέρι σας μια μικρή τρύπα και δείτε μέσα από αυτή με το ένα μάτι, έχοντας κλειστό το άλλο με το ελεύθερο χέρι σας.

Το «φαινόμενο της οπής της καρφίτσας» (pinhole effect) παρατηρήθηκε για πρώτη φορά τον 5ο αιώνα π.Χ. στην Κίνα και θεωρείται ότι λειτουργεί ακόμη και σε άτομα με 6 βαθμούς μυωπία, όπως αναφέρει ο χειρούργος οφθαλμίατρος δρ. Ντέιβιντ Αλαμπάι.

Το φως που περνάει από την μικρή τρύπα εστιάζεται στον αμφιβληστροειδή, με αποτέλεσμα να αποκατασταθεί προσωρινά η όραση.

Για να βλέπει καθαρά το ανθρώπινο μάτι, διαθέτει έναν φακό και εξειδικευμένους μύες. Ο «μηχανισμός» αυτός των ατόμων που πάσχουν από οφθαλμολογικές διαταραχές, όπως η μυωπία και ο αστιγματισμός, δεν λειτουργεί σωστά γι’ αυτό η εικόνα που βλέπουν είναι θολή.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.