search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 00:09
MENU CLOSE

Καρατομήθηκε η Επιτροπή Εξετάσεων, δέκα ημέρες πριν τις Πανελλαδικές – Τι απαντά το υπουργείο

05.05.2016 07:15
Τα θέματα των πανελληνίων για την Έκθεση στα ΕΠΑΛ - Media

Υπό αμφισβήτηση τίθεται η ομαλή διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων μετά την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να «ξηλώσει» σχεδόν στο σύνολό της την Επιτροπή Εξετάσεων, δέκα ημέρες πριν από τις Πανελλαδικές.

 

Υπό αμφισβήτηση τίθεται η ομαλή διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων μετά την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να «ξηλώσει» σχεδόν στο σύνολό της την Επιτροπή Εξετάσεων, δέκα ημέρες πριν από τις Πανελλαδικές.
Σύμφωνα με την Καθημερινή, με την κίνηση αυτή έχει παραβιαστεί ο όρος της ετήσιας μερικής ανανέωσης που εφαρμοζόταν επί δεκαετίες, ώστε η εμπειρία των παλιότερων μελών να αποτελεί εχέγγυο για την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων.
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι στόχος είναι να τοποθετηθούν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή Εξετάσεων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αναζητήθηκαν συνδικαλιστικά και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από όλη τη χώρα. Οι θέσεις φαίνεται ότι έκλεισαν λίγο πριν από το Πάσχα.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, αυτές τις ημέρες, σύμβουλος του υπουργού Παιδείας Ν.Φίλη έχει αναλάβει να διερευνήσει μεταξύ φίλα προσκείμενων εκπαιδευτικών ποιοι μπορούν να στελεχώσουν τις τριμελείς επιτροπές που εισηγούνται στα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής τα θέματα.

Διαψεύδει το υπουργείο

Τη διαβεβαίωση ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, για να διεξαχθούν οι φετινές πανελλαδικές εξετάσεις με αδιάβλητο και υποδειγματικό τρόπο, εξέφρασε το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», σύμφωνα με το οποίο, τίθεται σε κίνδυνο η ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων με την αλλαγή της πλειονότητας των μελών της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων (ΚΕΕ).

Ειδικότερα, στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για «ξήλωμα» της Επιτροπής, λίγες ημέρες πριν τις Πανελλαδικές, προκειμένου να διοριστούν συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ στην ΚΕΕ, αλλά και για πρόθεση σταδιακής υποβάθμισής της στη λειτουργία των εξετάσεων.

Το υπουργείο απάντησε ότι τα μέλη της ΚΕΕ ορίζονται λίγες ημέρες πριν τις εξετάσεις και ότι πάντα υπάρχει ανανέωση των μελών, υπογραμμίζοντας παράλληλα, ότι και φέτος συνυπάρχουν παλαιά και νέα μέλη στην Επιτροπή.

Τέλος, από πλευράς του υπουργείου, χαρακτηρίζεται «ψευδές» το δημοσίευμα και απευθύνεται έκκληση να μην παίζονται παιχνίδια με την αγωνία των παιδιών και των γονιών τους, αφήνοντας τις Πανελλαδικές «έξω από τα παιχνίδια του κιτρινισμού και της φτηνής αντιπολίτευσης».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 00:00