search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 20:49
MENU CLOSE

Οι Γερμανοί επιστρατεύουν φανάρια στο έδαφος για την προστασία των πεζών

05.05.2016 09:26
Οι Γερμανοί επιστρατεύουν φανάρια στο έδαφος για την προστασία των πεζών  - Media

Είναι γνωστό πως οι Γερμανοί είναι «τρελοί» με την ασφάλεια στο δρόμο και τα ατυχήματα που έχουν σημειωθεί τελευταία με πεζούς την ώρα που διασχίζουν τον δρόμο τους προβληματίζουν ιδιαιτέρως.

Είναι γνωστό πως οι Γερμανοί είναι «τρελοί» με την ασφάλεια στο δρόμο και τα ατυχήματα που έχουν σημειωθεί τελευταία με πεζούς την ώρα που διασχίζουν τον δρόμο τους προβληματίζουν ιδιαιτέρως.

Όλο και πιο συχνά ήταν τα περιστατικά των τραυματισμών ή και των θανάτων πεζών οι οποίοι διέσχιζαν τον δρόμο χωρίς να κοιτάνε ευθεία μπροστά, αλλά στο έδαφος καθότι ήταν απορροφημένοι από την οθόνη του κινητού τους.  Μάλιστα, πριν από λίγους μήνες ένα 15χρονο κορίτσι στο Μόναχο σκοτώθηκε καθώς διέσχιζε τις γραμμές του τραμ και δεν άκουσε το τραμ να έρχεται, καθώς άκουγε μουσική από το κινητό της φορώντας και τα δυο ακουστικά.

Έτσι οι αρχές  της πόλης του Άουγκσμπουργκ στη νότια Γερμανία σκέφτηκαν το εξής για να βοηθήσουν τους πεζούς που δεν αφήνουν ούτε λεπτό το κινητό από τα χέρια τους και κυρίως τα μάτια του: Εγκατέστησαν, πειραματικά, στο οδόστρωμα δυο διαβάσεων πεζών κόκκινα  LED τα οποία ενεργοποιούνται μόλις ανάψει κόκκινο για τους πεζούς (στους κανονικούς σηματοδότες). Οι υπεύθυνοι θα μελετήσουν τη συμπεριφορά των κατοίκων της πόλης και θα εκτιμήσουν κατά πόσον θα επεκτείνουν την εφαρμογή σε όλες τις διασταυρώσεις.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 20:48