19/12/2018 16:45:27

Οι Γερμανοί επιστρατεύουν φανάρια στο έδαφος για την προστασία των πεζών

Οι Γερμανοί επιστρατεύουν φανάρια στο έδαφος για την προστασία των πεζών  - Media

Είναι γνωστό πως οι Γερμανοί είναι «τρελοί» με την ασφάλεια στο δρόμο και τα ατυχήματα που έχουν σημειωθεί τελευταία με πεζούς την ώρα που διασχίζουν τον δρόμο τους προβληματίζουν ιδιαιτέρως.

Όλο και πιο συχνά ήταν τα περιστατικά των τραυματισμών ή και των θανάτων πεζών οι οποίοι διέσχιζαν τον δρόμο χωρίς να κοιτάνε ευθεία μπροστά, αλλά στο έδαφος καθότι ήταν απορροφημένοι από την οθόνη του κινητού τους.  Μάλιστα, πριν από λίγους μήνες ένα 15χρονο κορίτσι στο Μόναχο σκοτώθηκε καθώς διέσχιζε τις γραμμές του τραμ και δεν άκουσε το τραμ να έρχεται, καθώς άκουγε μουσική από το κινητό της φορώντας και τα δυο ακουστικά.

Έτσι οι αρχές  της πόλης του Άουγκσμπουργκ στη νότια Γερμανία σκέφτηκαν το εξής για να βοηθήσουν τους πεζούς που δεν αφήνουν ούτε λεπτό το κινητό από τα χέρια τους και κυρίως τα μάτια του: Εγκατέστησαν, πειραματικά, στο οδόστρωμα δυο διαβάσεων πεζών κόκκινα  LED τα οποία ενεργοποιούνται μόλις ανάψει κόκκινο για τους πεζούς (στους κανονικούς σηματοδότες). Οι υπεύθυνοι θα μελετήσουν τη συμπεριφορά των κατοίκων της πόλης και θα εκτιμήσουν κατά πόσον θα επεκτείνουν την εφαρμογή σε όλες τις διασταυρώσεις.

  

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.