search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 23:53
MENU CLOSE

Φουκουσίμα: Απομάκρυνση κατοίκων

16.05.2011 10:43
Φουκουσίμα: Απομάκρυνση κατοίκων - Media

Απομακρύνονται από το ραδιενεργό εργοστάσιο της Φουκουσίμα όλο και περισσότεροι κάτοικοι της περιοχής.

Απομακρύνονται από το ραδιενεργό εργοστάσιο της Φουκουσίμα όλο και περισσότεροι κάτοικοι της περιοχής.

Πιο συγκεκριμένα, οι Αρχές της Ιαπωνίας διέταξαν την επέκταση της απαγορευμένης ζώνης, την ώρα που οι εργασίες αποκατάστασης του πυρηνικού εργοστασίου έχουν σταματήσει, ενώ οι κάτοικοι των πόλεων Καγουαμάτα και Ιιτάτε εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και πήγαν να μείνουν σε καταυλισμούς.

Πρέπει να σημειωθεί πως οι δύο πόλεις βρίσκονται σε απόσταση μεγαλύτερη των 30 χλμ. από τη Φουκουσίμα, από τον αντιδραστήρα της οποίας εξακολουθεί να διαρρέει ραδιενεργό υλικό, μετά τη ζημιά που υπέστη στον σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου. Συνολικά, 5.000 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία, δημόσια κτίρια και άλλες εγκαταστάσεις σε κοντινές χώρες. Οι πρώτοι που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους ήταν παιδιά και έγκυες γυναίκες. Περισσότεροι από 80.000 άνθρωποι που ζουν σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων από το πυρηνικό εργοστάσιο έχουν φύγει από τα σπίτια τους.

Από την άλλη, οι Αρχές αναμένεται να προχωρήσουν στην εκκένωση και άλλων περιοχών μέσα στο επόμενο διάστημα, ενώ παράλληλα προβλήματα αντιμετωπίζουν να περιοριστεί η διαρροή πυρηνικής ενέργειας.

Συγκεκριμένα, η TEPCO δήλωσε ότι θα βρει ένα σχέδιο για να σταθεροποιήσει τον αντιδραστήρα μέχρι την Τρίτη. Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας έχει δηλώσει ότι θα χρειαστεί μέχρι τον Ιανουάριο για να κλείσει εντελώς ο αντιδραστήρας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 23:52