search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:17
MENU CLOSE

Economist: Η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως την επόμενη δόση

06.05.2016 16:18
Economist: Η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως την επόμενη δόση - Media

«Η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως την επόμενη δόση από τα 86 δις. ευρώ που της υποσχέθηκαν οι δανειστές το προηγούμενο καλοκαίρι με αντάλλαγμα να τηρήσει τις υποσχέσεις της και να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις» γράφει σε δημοσίευμά του ο « Economist»

 

«Η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως την επόμενη δόση από τα 86 δις. ευρώ που της υποσχέθηκαν οι δανειστές το προηγούμενο καλοκαίρι με αντάλλαγμα να τηρήσει τις υποσχέσεις της και να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις» γράφει σε δημοσίευμά του ο « Economist», προσθέτοντας:

«Ωστόσο, δεν θα λάβει καθόλου χρήματα μέχρι να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, η οποία σέρνεται από τον Οκτώβριο».

Στη συνέχεια, αναφέρει: «Η κυβέρνηση έχει βάλει στην άκρη αρκετά χρήματα (από ανεξάρτητους δημόσιους φορείς) για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις τον Μάιο, ίσως και τον Ιούνιο. Αλλά από τις 20 Ιουλίου, που λήγει το ομόλογο ύψους άνω των 2 δισ. ευρώ της ΕΚΤ η χώρα θα βρεθεί και αντιμέτωπη με πιστωτικό γεγονός που θα οδηγήσει ίσως και στην έξοδό της από την Ευρωζώνη. Η απειλή του Grexit δεν επέστρεψε, στην πραγματικότητα δεν έφυγε ποτέ».

Τέλος, καταλήγει ότι αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η Ευρώπη, καθώς τον Ιούνιο το Ηνωμένο Βασίλειο καλείται να ψηφίσει για την παραμονή του ή όχι στην ΕΕ ενώ είναι πιθανή και μια έξαρση της προσφυγικής κρίσης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:16