05/06/2020 19:29:58

Συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα την πρώτη ημέρα της 48ωρης απεργίας ενάντια στο Ασφαλιστικό (Photos/Videos)

Συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα την πρώτη ημέρα της 48ωρης απεργίας ενάντια στο Ασφαλιστικό (Photos/Videos) - Media

 

Εκατοντάδες διαδηλωτές συμμετείχαν στα απεργιακά συλλαλητήρια που διοργανώθηκαν στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και πολλές πόλεις της χώρας στο πλαίσιο της πρώτης ημέρας της 48ωρης γενικής απεργίας ενάντια στο Ασφαλιστικό.

Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκαν τρεις απεργιακές συγκεντρώσεις από την ΑΔΕΔΥ και άλλες ομοσπονδίες, το ΠΑΜΕ και την Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για Συντονισμό.

Η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Κλαυθμώνος ενώ ακολούθησε πορεία προς της Βουλή.

Όπως δήλωσε το μέλος της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ Γρηγόρης Καλομοίρης «λέμε όχι στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι δίνουμε όλοι μαζί τη μάχη» ενώ απηύθυνε κάλεσμα σε νέα συγκέντρωση στις 6 το απόγευμα της Κυριακής.

Το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε συγκέντρωση στην πλατεία Ομόνοιας ενώ ακολούθησε πορεία προς της Βουλή.

Το κεντρικό σύνθημα ήταν «Όχι στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης» ενώ στο επίκεντρο ήταν συνθήματα ενάντια στην «εξοντωτική φορολόγηση».

Το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει νέα απεργιακή συγκέντρωση το Σάββατο στην Ομόνοια στις 6 το απόγευμα και την Κυριακή στο Σύνταγμα στις 10.30 το πρωί, ημέρα που θα γίνουν συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ σε συνδυασμό με τα προγραμματισμένα συλλαλητήρια για την εργατική Πρωτομαγιά.

Τέλος η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για Συντονισμό πραγματοποίησε συγκέντρωση στα Χαυτεία ενώ ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή, όπου μάλιστα οι διαδηλωτές έφτασαν μέχρι το μνημείο του άγνωστου στρατιώτη.

Η Πρωτοβουλία καλεί σε νέα συλλαλητήρια στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου στο Σύνταγμα και την Κυριακή στις 10 το πρωί στην απεργιακή συγκέντρωση των εμποροϋπαλλήλων ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και στις 6 το απόγευμα ενάντια στην ψήφιση του Ασφαλιστικού στη Βουλή.

Μικροένταση στη Θεσσαλονίκη έξω από γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

Μικροένταση σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη όταν, στο πλαίσιο της απεργιακής συγκέντρωσης, η Πρωτοβουλία Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων μαζί με μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν κατάληψη σε γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Οι διαδηλωτές απωθήθηκαν από αστυνομικούς των ΜΑΤ που έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών.

Σημειώνεται ότι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της πρωτεύουσας έμειναν ακινητοποιημένα λόγω 48ωρης απεργίας των εργαζομένων. 

Αναλυτικά όλα τα καλέσματα συνδικάτων, σωματείων και συλλόγων για τη 48ωρη απεργία ΕΔΩ.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.