search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:47
MENU CLOSE

Λοβέρδος: Κανένας άνθρωπος δεν μασάει σανό

07.05.2016 13:27
«Ποδαρικό» με ένσταση αντισυνταγματικότητας στην Ολομέλεια της Βουλής - Media

«Πολιτική ψευδοαριστεράς του Μαδούρο» χαρακτήρισε την κυβέρνηση ο Ανδρέας Λοβέρδος αποκαλώντας τους βουλευτές της πλειοψηφίας  «ειδήμονες του περιττού» και «μαγνητόφωνα ψεμάτων» που φόρτωσαν τους πολίτες με αχρείαστα μέτρα.
 

«Πολιτική ψευδοαριστεράς του Μαδούρο» χαρακτήρισε την κυβέρνηση ο Ανδρέας Λοβέρδος αποκαλώντας τους βουλευτές της πλειοψηφίας  «ειδήμονες του περιττού» και «μαγνητόφωνα ψεμάτων» που φόρτωσαν τους πολίτες με αχρείαστα μέτρα.

«Για την παρούσα πλειοψηφία ήρθε η ώρα της αλήθειας. Η ώρα που δεν σας χωράει. Δεν χωράει κανέναν από τους τρεις εαυτούς που μας έχετε συνηθίσει: τον ψεύτη πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου, τον ψεύτη δημαγωγό με τα καραγκιοζιλίκια τύπου Βαρουφάκη που έφεραν capital control και τρίτο μνημόνιο τον ψευδομεταρρυθμιστή μετά τις εκλογές Σεπτεμβρίου που ”βαφτίζει” μεταρρύθμιση τα δισ. ευρώ που παίρνετε από τους πολίτες» είπε αρχικά για να συνεχίσει αποδομώντας την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης.

«Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να κάνετε ”βούτα” στα χρήματα των πολιτών. Ρε σεις! Είναι δυνατόν να κόβετε από τις συντάξεις χηρείας;» είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος χαρακτήρισε την πολιτική της κυβέρνησης ως «πολιτική ψευδοαριστεράς του Μαδούρο» και ανέφερε: «Με τις φορολογικές ρυθμίσεις παίρνετε 1,7 δισ. ευρώ από φόρους και από χθες με τροπολογία που κατατέθηκε σε ώρα μπουζουκιών άλλα 200 εκατ. ευρώ ενώ με το ασφαλιστικό παίρνετε άλλα 3,114 δισ. ευρώ». 

Ο… λογαριασμός

Αναλύοντας δε τον «λογαριασμό» του ασφαλιστικού είπε: «παίρνετε 337 εκατ. ευρώ από τις υφιστάμενες επικουρικές, 48 εκατ. ευρώ από νέες επικουρικές, 900 εκατ. ευρώ από κατάργηση ΕΚΑΣ, 345 εκατ. ευρώ  από μείωση νέων συντάξεων, 117 εκατ. ευρώ από συντάξεις χηρείας, 187 εκατ. ευρώ από μη καταβολή υφιστάμενων συντάξεων, 133 εκατ. ευρώ από μείωση στα απλήρωτα εφάπαξ, 87 εκατ. ευρώ από συμψηφισμό προσωπικών διαφορών, 38 εκατ. ευρώ από το ανώτατο όριο συντάξεων, 21 εκατ. ευρώ  από μείωση οικογενειακών παροχών, 708 εκατ. ευρώ από αύξηση εισφορών».

«Σύνολο 3,114 δισ. ευρώ και άλλα 1,9 δισ. ευρώ  από φόρους πάμε στα 5,014 δισ. ευρώ. Έχετε δεσμευτεί ότι η δέσμη μέτρων είναι 5,4 δισ. ευρώ άρα ακόμη δεν έχετε τελειώσει», επισήμανε.

«Αντί για περικοπές και βούτηγμα χρημάτων μιλάτε για νέα μεταρρύθμιση. Αντί για τρόικα λέτε Θεσμούς» ανέφερε για να υποστηρίξει «σανό κανένας άνθρωπος δεν μασάει γιατί τροφοδότες είστε εσείς οι ειδήμονες του περιττού και τα μαγνητόφωνα ψεμάτων». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:39