search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 01:56
MENU CLOSE

Bloomberg: Για να ξεκλειδωθεί η δόση, νέο μνημόνιο τώρα για το 2018 με μέτρα 5,2 δις

08.05.2016 05:57
Ο κορωνοϊός αυξάνει δραματικά τις πιθανότητες λιμού για 135 εκατ. ανθρώπους σε 55 χώρες - Media

Το προσχέδιο ενός νέου μνημονίου ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές αποκαλύπτει το Bloomberg. 

 

Το προσχέδιο του νέου μνημονίου περιλαμβάνει μέτρα ύψους 5,2 δισ. ευρώ και πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ για το 2018 και η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να το υπογράψει, αναφέρει το Bloomberg.

Το προσχέδιο προβλέπει μέσα στον Ιούνιο την έκδοση κατευθυντήριων γραμμών για την εφαρμογή πρακτικών που θα προσαρμόσουν τη φορολογία με βάση την οικονομική κατάσταση των πολιτών. Προβλέπει επίσης την αναδιάρθρωση του ιδιωτικού χρέους, με τη διαγραφή προστίμων και υπέρογκων προσαυξήσεων.

Όλες οι απαιτήσεις θα μεταφερθούν σε έναν ενιαίο λογαριασμό, και μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα προσαρμοστεί η νομοθεσία που αφορά τις υπέρογκες οφειλές, ώστε να θεσπιστούν συγκεκριμένα κριτήρια για την εισπραξιμότητά τους.

Πρόκειται επίσης να δημιουργηθεί Μονάδα Μεγάλων Οφειλετών, στη λίστα της οποίας θα ενταχθούν όσοι οφείλουν ποσά άνω του 1 εκατ. ευρώ, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν το 80% της συνολικής οφειλής προς το κράτος. Εως το τέλος Σεπτεμβρίου 2016 θα ετοιμαστεί λίστα ταξινόμησης των μεγαλοοφειλετών ανάλογα με το ύψος του χρέους, τις οικονομικές τους δυνατότητες και την οικονομική κατάσταση.

Το Bloomberg, μάλιστα, θεωρεί πως το προσχέδιο του μνημονίου μπορεί να εκληφθεί ως ένα συμβιβαστικό κείμενο, το οποίο προβλέπει ότι μπορούν να ληφθούν μέτρα αν το πρόγραμμα αποκλίνει. Και οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο προσχέδιο του νέου μνημονίου, «η κυβέρνηση είναι έτοιμη να λάβει τα όποια μέτρα κριθούν απαραίτητα για αυτόν το σκοπό και προσαρμοζόμενα στις εκάστοτε συνθήκες».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 01:29