search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:31
MENU CLOSE

Γεννηματά: «Μαθηματικά των καταλήψεων» οι εξαγγελίες Τσίπρα για μη περικοπές συντάξεων

08.05.2016 12:34
Γεννηματά: «Μαθηματικά των καταλήψεων» οι εξαγγελίες Τσίπρα για μη περικοπές συντάξεων - Media

«Κάθε άρθρο, κάθε γραμμή, κάθε λέξη αυτού του νομοσχεδίου είναι ένα πλήγμα σε βάρος όλων εκείνων που σας εμπιστεύτηκαν και όχι μόνο βέβαια», υποστήριξε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά για τον ΣΥΡΙΖΑ, εξαπολύοντας «μύδρους» εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης της στην Ολομέλεια στη συζήτηση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου. 

 

«Κάθε άρθρο, κάθε γραμμή, κάθε λέξη αυτού του νομοσχεδίου είναι ένα πλήγμα σε βάρος όλων εκείνων που σας εμπιστεύτηκαν και όχι μόνο βέβαια», υποστήριξε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά για τον ΣΥΡΙΖΑ, εξαπολύοντας «μύδρους» εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής κατά την διάρκεια της τοποθέτησης της στην Ολομέλεια στη συζήτηση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Τόνισε μάλιστα, υπερασπιζόμενη την κοινωνική πολιτική του κόμματος της όταν βρισκόταν στην εξουσία, ότι «κανείς δε μπορεί να ξαναγράψει την ιστορία για να καλύψει την ανεπάρκειά του. Για αυτό σας υπενθυμίζω ότι κοινωνικό κράτος δεν υπήρχε πριν το ΠΑΣΟΚ».  

«Εσείς γονατίστε όσο θέλετε»

Η Φώφη Γεννηματά επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση λέγοντας πως αποτελεί «σήμερα τον πιο πρόθυμο, στις απαιτήσεις των πιο συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης» και λέγοντας χαρακτηριστικά: «Γονατίστε όσο θέλετε εσείς αλλά δεν θα γονατίστε την Ελλάδα».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο συγκεντρώνει την αντίδραση όλόκληρης της κοινωνίας ώστοσο «μόνο ο κ. Τσίπρας αισθάνεται ευχαριστημένος γιατί όπως ισχυρίστηκε προχθές, μπορεί να μειώνει κατά 2 δις ευρώ τη δημόσια δαπάνη στην Κοινωνική Ασφάλιση χωρίς να μειώνονται οι παροχές και οι συντάξεις.

Αυτό αν δεν είναι τα μαθηματικά των καταλήψεων, δεν είναι καν ψέμα, είναι μια νέα συνειδητή προσπάθεια εξαπάτησης», τόνισε η Φώφη Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που συζητά σήμερα η Βουλή δεν αποτελεί «ριζοσπαστική μεταρρύθμιση» αλλά «ριζική εκθεμελίωση και αποδόμηση» με βάση τη βαθιά συντηρητική, κοντόφθαλμη και ιδεοληπτική λογική σας με «πρωταγωνιστές μάλιστα ανθρώπους που έταζαν τα πάντα στις πλατείες των αγανακτισμένων και τώρα δεν τολμούν να βγουν από το γραφείο τους και δικαίως από ντροπή βέβαια».

Περιγράφοντας το νομοσχέδιο, «έκτρωμα» όπως το χαρακτήρισε, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για υπέρμετρους φόρους που «επιβαρύνουν κυρίως τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα και ανατρέπουν την κυβερνητική προπαγάνδα περί προστασίας τους», σημειώνοντας πως ανάπτυξη και φορομπηχτική πολιτική δεν πάνε μαζί. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:31