search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 03:54
MENU CLOSE

Οι γιατροί της CIA

16.05.2011 16:00
Οι γιατροί της CIA    - Media

Πρόκειται για ένα βιβλίο το οποίο με επιστημονική – ιατρική τεκμηρίωση φέρνει στο φως της δημοσιότητας μια πολιτική που στράφηκε με τον πλέον αήθη και ταυτόχρονα εγκληματικό τρόπο κατά των στοιχειωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Οι γιατροί της CIA

Colin A. Ross M.D.

Μετάφραση: Αριάδνη Αλαβάνου

Εκδόσεις: Α.Α. Λιβάνη

Σελ.: 488

Πρόκειται για ένα βιβλίο το οποίο με επιστημονική – ιατρική τεκμηρίωση φέρνει στο φως της δημοσιότητας μια πολιτική που στράφηκε με τον πλέον αήθη και ταυτόχρονα εγκληματικό τρόπο κατά των στοιχειωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου. Πρόκειται για τη μεταπολεμική τακτική που αναπτύχτηκε και εφαρμόστηκε στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου υπό την κωδική ονομασία BLUEBIRD και ΑRTICHOKE και τη «δημιουργική» εποπτεία της CIA τη δεκαετία του 1950, και που απέβλεπε στον έλεγχο της σκέψης. Ο γιατρός που προβαίνει σε αυτές τις συγκλονιστικές και απόλυτα τεκμηριωμένες αποκαλύψεις από τα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα της CIA, είναι ο Κόλιν Α. Ρος, ένας διεθνούς φήμης κλινικός ερευνητής με λαμπρές δημοσιεύσεις πάνω στις διασχιστικές διαταραχές, το ψυχικό τραύμα και το σύνδρομο του μετατραυματικού σοκ. Με δυο λόγια, το βιβλίο τεκμηριώνει συστηματικές και εκτεταμένες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων πάνω σε κρατούμενους, ανυποψίαστους πολίτες και ασθενείς με ψυχικά ή νοητικά προβλήματα από Αμερικανούς ψυχιάτρους που είχαν σαν στόχο τον έλεγχο της σκέψης. Το πλέον ανατριχιαστικό γεγονός είναι ότι σε αυτά τα εφιαλτικά πειράματα συμμετείχαν και ιατρικές σχολές υπεράνω πάσης υποψίας και κορυφαία πανεπιστημιακά ιδρύματα, όπως το Γέιλ, το Χάρβαντ, το UCLA κ.ά. Η πλύση εγκεφάλου επιτυγχανόταν μέσω ηλεκτροσόκ, τεχνικών ύπνωσης, χρήσης ναρκωτικών ουσιών, με τη συμμετοχή χυδαίων ψυχιάτρων και νευρολόγων που κάθε άλλο παρά τίμησαν τον όρκο τού Ιπποκράτη, αλλά και τον Κώδικα της Νυρεμβέργης. Το πιο επώδυνο αλλά και ανατριχιαστικό είναι ότι αυτές οι αποτρόπαιες μέθοδοι συνεχίζονται και στις μέρες μας… Πρόκειται για ένα συγκλονιστικό ανάγνωσμα, που δεν βασίζεται σε συνωμοσιολογίες και αναλόγου επιπέδου ανοησίες.

Ξενοφών Μπρουντζάκης

 


google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 03:48