search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 15:59
MENU CLOSE

Σταύρος Θεοδωράκης: Εκμαυλίζετε την κοινωνία με τη θεωρία της ψόφιας κατσίκας (Video)

08.05.2016 19:39
Στ. Θεοδωράκης κατά κυβέρνησης: «Στηρίζετε τον παλιό σας φίλο Μαδούρο κόντρα σε όλο τον σύγχρονο κόσμο» - Media

Επίθεση στην Κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Σταύρος Θεοδωράκης από το βήμα της Βουλής λέγοντας απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ: «Ο κόσμος είναι εξαγριωμένος γιατί λέτε συνεχώς ψέματα και σήμερα ψηφίζετε αυτά που μέχρι χθες λέγατε ότι δε θα ψηφίσετε», ενώ στη συνέχεια είπε: «Με το νομοσχέδιό σας αποδεικνύετε ξανά ότι η “πρώτη φορά Αριστερά” ούτε ριζοσπαστική, ούτε μεταρρυθμιστική είναι.

 

Επίθεση στην Κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Σταύρος Θεοδωράκης από το βήμα της Βουλής λέγοντας απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ: «Ο κόσμος είναι εξαγριωμένος γιατί λέτε συνεχώς ψέματα και σήμερα ψηφίζετε αυτά που μέχρι χθες λέγατε ότι δε θα ψηφίσετε», ενώ στη συνέχεια είπε: «Με το νομοσχέδιό σας αποδεικνύετε ξανά ότι η “πρώτη φορά Αριστερά” ούτε ριζοσπαστική, ούτε μεταρρυθμιστική είναι. Είναι ένας ασπόνδυλος συνασπισμός εξουσίας με ισχυρές δόσεις λαϊκισμού- κομματοκρατίας- κρατισμού και εθνικισμού. Μια συντηρητική διακυβέρνηση. Αγκαλιάζετε όλα αυτά που χρεοκόπησαν τη χώρα, γι’ αυτό χρεοκοπείτε κι εσείς τόσο γρήγορα».

Aναφερόμενος στο ασφαλιστικό που φέρνει σήμερα η κυβέρνηση προς ψήφιση, το οποίο είπε ότι κάνει τους βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να ντρέπονται, τόνισε ότι αυτό επιβαρύνει την εργασία και την επιχειρηματικότητα και ενισχύει τη φυγή ελληνικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό λέγοντας: «Ο Έλληνας της δουλειάς, ο μισθοσυντήρητος, ο αγρότης, ο επιχειρηματίας θα μοιράζεται με το κράτος τα εισοδήματά του. Στέλνετε έναν λογαριασμό στην παραγωγική Ελλάδα, ενώ ξέρετε ότι δεν αντέχει να τον πληρώσει. Δεν είναι μόνο ότι τα νούμερα δε βγαίνουν είναι κυρίως ότι η οικονομία δε βγαίνει. Θα αποτύχετε επειδή υπονομεύετε την παραγωγή και την δημιουργία, ενώ οι επιχειρηματικές ιδέες των Ελλήνων θα υλοποιηθούν στο εξωτερικό από τους νέους επιστήμονες και επιχειρηματίες που φεύγουν. Οι θυσίες των συνταξιούχων και των ασφαλισμένων θα αποβούν μάταιες».

Στη συνέχεια τόνισε χαρακτηριστικά: «Εκμαυλίζετε την κοινωνία με την θεωρία της ψόφιας κατσίκας. Αφού δε μπορείτε να προσφέρετε κατσίκα σε όλους όσους την υποσχεθήκατε, τώρα τους λέτε ότι θα σκοτώσετε την κατσίκα του γείτονα» και προσέθεσε: «Στο ασφαλιστικό, στο φορολογικό αλλά και στην παιδεία. Μετά το τέλος των πρότυπων σχολείων σημάνατε το τέλος των πετυχημένων ολοήμερων σχολείων, με την απίστευτη δικαιολογία ότι είναι άνισο μερικά μόνο σχολεία να έχουν ενισχυτική διδασκαλία. Ας την καταργήσουμε λοιπόν παντού! Όλα προς τα κάτω, όπως διδάσκει και ο σύντροφος Μαδούρο, το πρότυπο των μισών υπουργών σας».

Παράλληλα, ανέδειξε ως μόνη βιώσιμη λύση την πρόταση του Ποταμιού, που περιλαμβάνει τρεις πυλώνες με τη χορήγηση μιας ενιαίας σύνταξης από το το κράτος σε όλους ανεξαιρέτως τους δικαιούχους, η οποία θα αυξάνεται ανάλογα τις ατομικές κρατήσεις του κάθε εργαζόμενου στο επαγγελματικό του ταμείο, αλλά θα καθιερώνει παράλληλα και την συμπληρωματική ιδιωτική ασφάλιση, τονίζοντας ότι: «Με την πρόταση του Ποταμιού έχουμε άμεση σύνδεση των εισφορών με την κύρια σύνταξη, γεγονός που διασφαλίζει τις επερχόμενες γενιές από τις αυθαιρεσίες των προηγούμενων γενιών».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης επικαλούμενος συγκεκριμένα στοιχεία που αφορούν τον τρόπο με τον οποίο η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ επιδιώκει να ελέγξει τα ΜΜΕ ανέφερε: «Τι αξία έχουν οι διαφημίσεις τραπεζών στην εποχή των κάπιταλ κοντρόλ; Οι πολίτες μπορούσαν να τραβήξουν μόνο εξήντα ευρώ και η Αυγή διαφήμιζε τράπεζες! Κοιτάς τα νούμερα που δημοσιοποίησαν οι τράπεζες και τα ευρήματα κραυγάζουν. Ο Ριζοσπάστης που έχει σταθερά διπλάσια κυκλοφορία από την Αυγή παίρνει συνολικά 60.000 ευρώ ενώ η εφημερίδα του κυβερνώντος κόμματος παίρνει 500.000 ευρώ».

Τέλος, ο επικεφαλής του Ποταμιού κάλεσε τον Πρωθυπουργό να δημοσιοποιήσει τις δαπάνες όχι μόνο των τραπεζών αλλά και των ΔΕΚΟ αναφέροντας: «Βλέπουμε τις διαφημίσεις των ΔΕΚΟ στα κομματικά σας Μέσα αλλά δε μας λέτε πόσα χρήματα εισπράξατε; Γιατί; Μάθαμε ότι το Μαξίμου σταμάτησε τον κ. Δραγασάκη, που είχε ζητήσει να δημοσιοποιηθούν μαζί με τα στοιχεία των τραπεζών και τα στοιχεία των ΔΕΚΟ και του δημοσίου. Το Ποτάμι ζητάει να δημοσιοποιούνται σε μόνιμη βάση οι χορηγίες των ΔΕΚΟ προς τα ΜΜΕ».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 14:52