search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 09:23
MENU CLOSE

Το Αφγανιστάν απαγχόνισε έξι φυλακισμένους Ταλιμπάν

09.05.2016 06:00
Το Αφγανιστάν απαγχόνισε έξι φυλακισμένους Ταλιμπάν - Media

Έξι φυλακισμένους Ταλιμπάν απαγχόνισε το Αφγανιστάν στις πρώτες εκτελέσεις που πραγματοποίησε από τότε που ο Ασράφ Γκάνι ανέλαβε πρόεδρος το 2014.

 

Έξι φυλακισμένους Ταλιμπάν απαγχόνισε το Αφγανιστάν στις πρώτες εκτελέσεις που πραγματοποίησε από τότε που ο Ασράφ Γκάνι ανέλαβε πρόεδρος το 2014.

Οι κρατούμενοι «διέπραξαν σοβαρά εγκλήματα κατά αμάχων και κατά της δημόσιας ασφάλειας», σύμφωνα με το προεδρικό μέγαρο.

Ο πρόεδρος Γκάνι είχε υποσχεθεί μια πιο σκληρή απάντηση στους Ταλιμπάν ύστερα από την επίθεση στην Καμπούλ τον προηγούμενο μήνα, όπου έχασαν τη ζωή τους 64 άτομα.

Παράλληλα, πολεμιστές Ταλιμπάν επιτέθηκαν σε αστυνομικά τμήματα στις παρυφές της Λασκάρ Γκα, την κύρια πόλη στην επαρχία Χελμάντ.

Οι επιθέσεις φέρνουν ένα τέλος στην εκεχειρία, κατά την ετήσια συγκομιδή οπίου στο Χελμάντ, το οποίο είναι προπύργιο των Ταλιμπάν.

Οι Ταλιμπάν ανέφεραν ότι σκότωσαν 15 αξιωματικούς της αστυνομίας, ενώ η αστυνομία δήλωσε ότι σκοτώθηκαν 14 μαχητές.

Δύο από αυτούς που εκτελέστηκαν είχαν εμπλακεί στην δολοφονία του πρώην προέδρου Μπουρχανουντίν Ραμπάνι το 2011. Όλοι τους δικάστηκαν και καταδικάστηκαν σύμφωνα με το νόμο, ανέφερε ο Γκάνι.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 09:22