11/12/2018 19:16:43

Έρχεται το αεροπλάνο του μέλλοντος (Photos - Video)

Έρχεται το αεροπλάνο του μέλλοντος (Photos - Video) - Media

 

Η έννοια των ιδιωτικών αεροσκαφών πρόκειται να αλλάξει μια για πάντα μέσα από την δημιουργία του μικρού αεροσκάφους Lilium το οποίο σύμφωνα με τους δημιουργούς του πρόκειται να είναι το αεροσκάφος του μέλλοντος και να δώσει άλλη έννοια στις μετακινήσεις.

Το νέο αυτό αεροσκάφος θα χρησιμοποιεί ηλιακά πάνελ για να λάβει την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεται, θα έχει χώρο για δύο άτομα και θα μπορεί να αναπτύξει τελική ταχύτητα 400 χιλιομέτρων την ώρα. Η καινοτομία του μικρού αυτού αεροσκάφους είναι πως θα μπορεί να προσγειωθεί και να απογειωθεί κάθετα, χωρίς να χρειάζεται την περίπλοκή και δαπανηρή υποδομή ενός αεροδρομίου, ενός θα είναι σχεδόν αθόρυβο.Μάλιστα, ο πιλότος του αεροπλάνου θα χρειάζεται να έχει εμπειρία πτήσεων 20 ωρών.

Οι δημιουργοί του δηλώνουν χαρακτηριστικά πως «μπορεί να απογειωθεί από παντού, μέχρι και από την πίσω αυλή ενός σπιτιού» καθώς χρειάζεται μόνο έναν χώρο 15 x15 για να σταθμεύσει.

Το αεροσκάφος αναπτύσσουν Γερμανοί διδακτορικοί φοιτητές μηχανικής τους οποίους υποστηρίζει και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA)  και πρόκειται να δοθεί στην αγορά το 2018

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.