search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:20
MENU CLOSE

Κατρούγκαλος: Θα έτρεμε η Γη έξω από τη Βουλή, αν το νομοσχέδιό μας ήταν «νόμος λαιμητόμος» (Video)

09.05.2016 08:08
Γ. Κατρούγκαλος: Ο Μητσοτάκης στον ΟΗΕ δεν είπε λέξη για την Κύπρο - Media

«Θα έτρεμε η Γη έξω από τη Βουλή, αν το νομοσχέδιό μας ήταν ‘νόμος λαιμητόμος’, δήλωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, στο Καλημέρα Ελλάδα, αναφερόμενος στις «χλιαρές» αντιδράσεις της κοινής γνώμης στην ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

 

«Θα έτρεμε η Γη έξω από τη Βουλή, αν το νομοσχέδιό μας ήταν ‘νόμος λαιμητόμος’, δήλωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, στο Καλημέρα Ελλάδα, αναφερόμενος στις «χλιαρές» αντιδράσεις της κοινής γνώμης στην ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

«Εξαφανίζουμε τις αιτίες των ελλειμμάτων, ακριβώς επειδή το προηγούμενο διάστημα το σύστημα έδινε, έδινε, έδινε» είπε ο Υπουργός Εργασίας.

«Αυτοί που έχουν πάνω από 30.000 – 40.000 εισόδημα πρέπει να πληρώσουν» είπε, συμπληρώνοντας ότι «ακούγονται αλχημείες για το νούμερο», ενώ τόνισε ότι «δεν υπάρχει φορολογούμενος που να παίρνει κάτω από 12.000 ευρώ εισόδημα και να πλήττεται».

Αναφορικά με τη διαμόρφωση της σύνταξης, εξήγησε ότι, η σύνταξη θα υπολογίζεται βάσει του συνόλου του εργασιακού βίου, διευκρινίζοντας ότι «επειδή δεν υπάρχουν στοιχεία στο σύστημα, έχουμε υπολογίσει από το 2002».

«Το μπλοκάκι δεν θα δίνει ασφαλιστική εισφορά στο 20%, όπως οι υπόλοιποι» είπε ο Υπουργός Εργασίας σχετικά με όσους εργάζονται με μπλοκάκι και ξεκαθάρισε ότι, «κάθε πηγή εισοδήματος από εργασία θα αποδίδει 20% εισφορά»,

«Το ΕΚΑΣ συμφωνήθηκε να καταργηθεί με ψήφους όλων των κομμάτων και η αντικατάσταση έρχεται για τους τωρινούς και μελλοντικούς συνταξιούχους μέσω του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος» σημείωσε σχετικά με την περικοπή του ΕΚΑΣ και διευκρίνισε ότι, «όσων οι συντάξεις είναι μεγαλύτερες από τις μελλοντικές, κρατούν την προσωπική διαφορά, μέχρι να φτάσουν στο ίδιο επίπεδο όλες οι συντάξεις».

«Ο χαμηλοσυνταξιούχος που παίρνει ΕΚΑΣ θα δει τη σύνταξή του να ανεβαίνει με τα ποσοστά αναπλήρωσης» τόνισε.

«Πετύχαμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα από τους προηγούμενους, γιατί αυτός ο νόμος γράφτηκε στα ελληνικά, δεν μας ήρθε απ’έξω» είπε τέλος ο Υπουργός Εργασίας.

 

Πηγή: ΑΝΤ1

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:20