28/01/2020 10:41:15

Λύση για το προσφυγικό χωρίς την Τουρκία αναζητά η ΕΕ - Κίνδυνος εγκλωβισμού προσφύγων στα νησιά

Λύση για το προσφυγικό χωρίς την Τουρκία αναζητά η ΕΕ - Κίνδυνος εγκλωβισμού προσφύγων στα νησιά - Media

 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εργάζεται για την εξεύρεση εναλλακτικής λύσης για να περιορίσει τις προσφυγικές ροές χωρίς την συμμετοχή της Τουρκίας, γράφει το Politico, καθώς αυξάνεται η ανησυχία ότι ο Ερντογάν μπορεί να κάνει πίσω και να μην εφαρμόσει τη συμφωνία.

Το Politico, επικαλείται δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild, το οποίο αναφέρεται σε ανώνυμες πηγές Ευρωπαίου υπουργού, ο οποίος είπε ότι εάν η συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία αποτύχει, θα βρεθεί τρόπος να περιορίζονται οι πρόσφυγες στα ελληνικά νησιά και από εκεί να μεταφέρονται απευθείας στις πατρίδες τους.

Οι ίδιες πηγές που επικαλείται η Bild ανέφεραν ότι σε αυτή την περίπτωση η οικονομική βοήθεια των 6 δισ. που θα κατευθυνόταν προς την Τουρκία θα πάει στην Ελλάδα.

Η ανησυχία των Ευρωπαίων έχει αυξηθεί από τη στιγμή που απομακρύνθηκε από τη θέση του πρωθυπουργού της χώρας ο Αχμέντ Νταβούτογλου, ένας από τους πιο ένθερμους υποστηριχτές της συμφωνίας. Η Γερμανική εφημερίδα Die Welt, έγραψε την Κυριακή, ότι είχε στενές επαφές με την Μέρκελ και συχνά αντάλλασσαν μηνύματα. Ο Ερτνογάν είπε ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να κάνει αλλαγές στους νόμους για την τρομοκρατία. Αυτές οι αλλαγές είναι ανάμεσα στα προαπαιτούμενα που πρέπει να εκπληρώσει η τουρκική πλευρά, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους Τούρκους πολίτες να ταξιδεύουν στην Ευρώπη χωρίς βίζα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.