search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:21
MENU CLOSE

Σε αναζήτηση συμβιβασμού για χρέος και προληπτικά μέτρα το Eurogroup – Δεν αναμένονται αποφάσεις

09.05.2016 10:37
Σε αναζήτηση συμβιβασμού για χρέος και προληπτικά μέτρα το Eurogroup - Δεν αναμένονται αποφάσεις - Media

Τις διαφορές των θεσμών αλλά και των κρατών μελών σχετικά την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους αλλά και το πακέτο προληπτικών μέτρων, θα επιχειρήσει να γεφυρώσει το σημερινό Eurogroup.

 

Τις διαφορές των θεσμών αλλά και των κρατών μελών σχετικά την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους αλλά και το πακέτο προληπτικών μέτρων, θα επιχειρήσει να γεφυρώσει το σημερινό Eurogroup.

Όπως προκύπτει από τις δηλώσεις κορυφαίων Ευρωπαίων αξιωματούχων, για το χρέος δεν αναμένονται αποφάσεις στη σημερινή συνεδρίαση κατά την οποία θα γίνει μια πρώτη συζήτηση.

Αξιωματούχος της ευρωζώνης μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του EuroWorking Group που πραγματοποιήθηκε το πρωί για να προετοιμάσει το Eurogroup, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επίτευξη συμφωνίας, αλλά δεν έχουμε φτάσει ακόμα εκεί.

Σαπέν: Η κυβέρνηση Τσίπρα τήρησε τις δεσμεύσεις της

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν διαβεβαίωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα “τήρησε τις δεσμεύσεις της”, μετά την έγκριση από το ελληνικό κοινοβούλιο της επίμαχης μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού, λίγο πριν από μια σημαντική σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

“Οι Έλληνες έκαναν όλες τις προσπάθειες που τους είχαμε ζητήσει να κάνουν και τίποτε δεν μπορεί να θέσει υπό αμφισβήτηση ούτε την ειλικρίνεια ούτε την ικανότητα αυτής της κυβέρνησης να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις. Τήρησε τις δεσμεύσεις της”, δήλωσε ο υπουργός καθ’ οδόν προς τις Βρυξέλλες γι’ αυτή την έκτακτη σύνοδο του Eurogroup.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, δεν άνοιξε τα χαρτιά του για το θέμα του χρέους δηλώνοντας ότι ως δεν αναμένει ακόμα οριστικά συμπεράσματα.

«Θα συζητήσουμε το πότε, το εάν και υπό ποιες προϋποθέσεις, εάν είναι απαραίτητο», ανέφερε.

Σημαντικό βήμα προόδου, στο πλαίσιο της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας της Ελλάδας προς την ανάπτυξη, χαρακτηρίζει την ψήφιση του ασφαλιστικού – φορολογικού ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, σημειώνοντας παράλληλα ότι κατά τη σημερινή συνεδρίαση δεν αναμένονται αποφάσεις.

Το κούρεμα του ελληνικού χρέους δεν βρίσκεται στο τραπέζι των συνομιλιών, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας Πιερ Κάρλο Πάντοαν προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup, προσθέτοντας ότι είναι «συγκρατημένα αισιόδοξος».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:21