11/12/2019 10:04:20

Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ για την εξάρθρωση πανευρωπαϊκού κυκλώματος ναρκωτικών

Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ για την εξάρθρωση πανευρωπαϊκού κυκλώματος ναρκωτικών - Media

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση εξάρθρωσης ενός από τα μεγαλύτερα πανευρωπαϊκά κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών από τη Δίωξη Ναρκωτικών Αττικής.

Πρόκειται για πανευρωπαϊκό κύκλωμα που, σύμφωνα με πληροφορίες, δρούσε τα τελευταία χρόνια μεταφέροντας μέσω Ελλάδας ναρκωτικά όλων των ειδών σε χώρες της Ευρώπης, κυρίως τις Σκανδιναβικές, αποκομίζοντας κέρδη, που ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 15 μέλη της οργάνωσης και έχουν κατασχεθεί 678 κιλά ακατέργαστης κάνναβης. Επίσης έχουν κατασχεθεί ένα ταχύπλοο σκάφος και φορτηγά αυτοκίνητα διεθνών μεταφορών, με τα οποία γινόταν η μεταφορά ναρκωτικών.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο φερόμενος ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, ο οποίος είναι επιχειρηματίας στο χώρο των μεταφορών και θεωρείται «βαρόνος» ναρκωτικών στα Βαλκάνια.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η κατασχεθείσα ποσότητα κάνναβης προοριζόταν για το Όσλο της Νορβηγίας, όπου η τιμή της είναι πολύ υψηλή.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, τα μέλη της οργάνωσης μετέφεραν με ταχύπλοα σκάφη τα ναρκωτικά από την Αλβανία, όπου βρισκόταν η έδρα του κυκλώματος, σε νησί του Ιονίου και από εκεί προωθούνταν σε διάφορα σημεία, μεταξύ των οποίων τα λιμάνια της Ηγουμενίτσας και της Πάτρας, απ' όπου με τα φορτηγά διεθνών μεταφορών, μεταφέρονταν σε χώρες της Δυτικής και Κεντρικής Ευρώπης..

Η εξάρθρωση της οργάνωσης αποτελεί συνέχεια άλλων υποθέσεων που έχει εξιχνιάσει η Δίωξη Ναρκωτικών τον τελευταίο καιρό και έχει κατασχέσει κοκαΐνη, κατεργασμένο χασίς, κάνναβη και άλλες ουσίες, ενώ έχει συλλάβει άτομα που φέρονται ως μέλη του ίδιου κυκλώματος.

Μετά την ολοκλήρωση της αστυνομικής έρευνας, θα γίνουν λεπτομερείς ανακοινώσεις για την υπόθεση από την Ασφάλεια Αττικής.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.