search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:53
MENU CLOSE

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές και διαρρήξεις στην Νοτιοανατολική Αττική

09.05.2016 12:57
Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές και διαρρήξεις στην Νοτιοανατολική Αττική - Media

 

Εξαρθρώθηκε, έπειτα από αστυνομική επιχείρηση, εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές και διαρρήξεις στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Αττικής.

Η αστυνομία προχώρησε το βράδυ της Κυριακής στις συλλήψεις τεσσάρων Ρουμάνων, μέλη της σπείρας ηλικίας 23, 25, 33 έως 37 ετών, ενώ αναζητούνται δύο επιπλέον συνεργοί τους.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατά συναυτουργία και κατ’ επάγγελμα.

Στην κατοχή τους καθώς και εντός του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα κοσμήματα και πλήθος κλοπιμαίων, κινητών τηλεφώνων και  διαρρηκτικών εργαλείων.

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, το Τμήμα Ασφαλείας Λαυρίου σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, προκειμένου να εξαρθρώσει σπείρα που διέπραττε συστηματικά διαρρήξεις καικλοπές σε οικίες, σε διάφορες περιοχές της Νοτιοανατολικής Αττικής, συγκρότησε ειδική ομάδα αστυνομικών, η οποία  μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα πιστοποίησε τη δράση της εγκληματικής ομάδας και ταυτοποίησε τα μέλη της.

Όπως εξακριβώθηκε, τα μέλη της σπείρας, από αρχές του τρέχοντος έτους τουλάχιστον, ενεργώντας από κοινού και με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, διέπρατταν διαρρήξεις-κλοπές σε οικίες, σε διάφορες περιοχές της Νοτιοανατολικής Αττικής. Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν διακριτούς ρόλους και δρούσαν μεθοδικά και οργανωμένα.

Ως προς τον τρόπο δράσης, οι δράστες βραδινές κυρίως ώρες, μετέβαιναν σε οικισμούς της Νοτιοανατολικής Αττικής και εντόπιζαν εξοχικές οικίες από τις οποίες απουσίαζαν οι ένοικοι. Στη συνέχεια εισέρχονταν σε αυτές, παραβιάζοντας πόρτες και παράθυρα και αφαιρούσαν διάφορα αντικείμενα.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάσθηκαν 49 υποθέσεις διαρρήξεων οικιών στις περιοχές του Κορωπίου, Κερατέας, Αναβύσσου, Λαυρίου, Πόρτο Ράφτη, Σαρωνίδας και Λεγραινών.

Το οικονομικό όφελος που αποκόμισε η εγκληματική ομάδα από την παραπάνω παράνομη δράση της, υπολογίζεται ότι υπερβαίνει το ποσό των 80.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τη συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:53