search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:16
MENU CLOSE

Επανεκκινούν οι εργασίες της Eldorado Gold στις Σκουριές – Στροφή 180 μοιρών από τον Πωλ Ράιτ με “επίθεση φιλίας” στην κυβέρνηση

09.05.2016 15:37
Χανιά: «Έμπλεξε» άσχημα με τις μπαλωθιές - Media

Επανεκκινούν οι εργασίες της Eldorado Gold στις Σκουριές της Χαλκιδικής, καθώς η θυγατρική της εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» έλαβε από το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος έγκριση για την επικαιροποιημένη τεχνική μελέτη που αφορά το λατομείο εξόρυξης χρυσού.

Η έγκριση της τεχνικής μελέτης, αναφέρει η Eldorado, επιτρέπει στην «Ελληνικός Χρυσός» να ξαναρχίσει τις κατασκευαστικές δραστηριότητες στο εργοτάξιο στις Σκουριές, οι οποίες είχαν ανασταλεί εφέτος τον Ιανουάριο.

Η ανακοίνωση της επανέναρξης των εργασιών συνοδεύτηκε από μια άνευ προηγουμένου «επίθεση φιλίας» του Καναδού διευθύνοντος συμβούλου της Eldorado, Πωλ Ράιτ, προς την ελληνική κυβέρνηση.

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τη λήψη της έγκρισης αυτής και πολύ ενθαρρυμένοι από τη συνεχή επικοινωνία μεταξύ της “Ελληνικός Χρυσός” και του υπουργείου και των τεχνικών υπηρεσιών του. Αυτή η εποικοδομητική εργασία συνέβαλε σε άλλες πρόσφατες εγκρίσεις, συμπεριλαμβανομένης της άδειας για τις κατασκευές στις Σκουριές (Φεβρουάριος του 2016) και την άδεια για τις εγκαταστάσεις στην Ολυμπιάδα (Μάρτιος 2016)», δήλωσε.

«Πιστεύω ότι τώρα υπάρχει μία πολύ βελτιωμένη κοινή αντίληψη, εκτίμηση και ευθυγράμμιση μεταξύ της εταιρείας και του υπουργείου όσον αφορά στα σημαντικά οφέλη που μπορεί να έχει η ελληνική κοινωνία και οικονομία από τη συνεργασία για την αξιοποίηση με υπευθυνότητα των ορυκτών πόρων στην Ελλάδα. Προσβλέπουμε στη συνεργασία με το υπουργείο για να προωθήσουμε τα έργα στις Σκουριές και την Ολυμπιάδα για το όφελος όλων των ενδιαφερόμενων», πρόσθεσε.

Τα καλά λόγια του «ισχυρού άνδρα» της Eldorado Gold σε τίποτα δεν θυμίζουν τα όσα δήλωνε ενώπιον των δημοσιογράφων ένα κρύο πρωινό του Γενάρη, όταν ανακοίνωνε την παύση των εργασιών στη Χαλκιδική. Τότε ο Πωλ Ράιτ δήλωνε ότι «θέλουμε να έχουμε απέναντι μας έναν αξιόπιστο συνομιλητή, κάτι που δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή», αποτρέποντας παράλληλα τους επενδυτές από το να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Στην επίθεση του Καναδού CEO ο υπουργός ΠΑΠΕΝ, Πάνος Σκουρλέτης, είχε απαντήσει καταγγέλλοντας την διοίκηση της Eldorado Gold για οικονομικά παιχνίδια που περιελάμβαναν «ανοικτές πωλήσεις (σορτάρισμα) μετοχών της εταιρείας του, πριν από την ανακοίνωση της αναστολής της επένδυσής της στην Ελλάδα».

«Ο Ράιτ είναι Διευθύνων Σύμβουλος, είναι έξυπνος και έμπειρος. Έδωσε συνέντευξη τύπου, γνωρίζοντας ότι η τιμή της μετοχής της εταιρείας θα κατρακυλούσε», δήλωσε ο υπουργός, προσθέτοντας: «Γιατί το έκανε; Κατά τη γνώμη μου, και του το είπα όταν ήταν εδώ, έπαιξε παιχνίδια με την τιμή της μετοχής. ‘Είπατε στους φίλους σας ότι θα πείτε αυτά τα πράγματα στη συνέντευξη τύπου, ώστε να μπορούσαν να πουλήσουν από πριν και μετά να αγοράσουν σε χαμηλότερες τιμές», είχε δηλώσει στο Bloomberg ο Πάνος Σκουρλέτης. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:16