25/05/2020 12:20:12

Η αστυνομία μπήκε στα γραφεία της ΠΝΟ και επιχείρησε να συλλάβει συνδικαλιστή

Η αστυνομία μπήκε στα γραφεία της ΠΝΟ και επιχείρησε να συλλάβει συνδικαλιστή - Media

 

Να συλλάβει τον πρόεδρο της Ένωσης Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού επιχείρησε η αστυνομία, την ώρα μάλιστα που αυτός συμμετείχε στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας για την πορεία της απεργίας των ναυτεργατών.

Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν στην συγκεκριμένη ενέργεια, επιδιώκοντας να οδηγήσουν τον συνδικαλιστή στο αυτόφωρο. Είχε μάλιστα προηγηθεί εισαγγελική εντολή που δόθηκε, ύστερα από μήνυση που κατέθεσε ενάντια στον συνδικαλιστή Γιώργο Αντωνόπουλο, μέλος της Διοίκησης της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών.

Κάτω από την κατακραυγή των παρευρισκομένων ναυτεργατών, η σύλληψη τελικά δεν έγινε.

Την συγκεκριμένη ενέργεια, τόσο της διοίκησης της ΠΕΝΕΝ όσο και της αστυνομίας, κατήγγειλαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στα ναυτεργατικά σωματεία.

«Τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ - «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» - ΠΕΕΜΑΓΕΝ - ΠΕΠΡΝ - ΠΕΣ/ΝΑΤ καταγγέλλουν την ενέργεια, τονίζοντας ότι αποκαλύπτει τους δεσμούς της διοίκησης της ΠΕΝΕΝ με τους εφοπλιστές και την κυβέρνηση. Συγκεκριμένα αναφέρουν:

«Καταγγέλλουμε τους κυβερνητικούς - εργοδοτικούς συνδικαλιστές της διοίκησης της Ένωσης Ναυτών (ΠΕΝΕΝ), που καθ’ υπόδειξή τους αστυνομική δύναμη ζήτησε την αυτόφωρη σύλληψη του προέδρου της Ένωσης Μαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ) Γιώργου Αντωνόπουλου, μέλους της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, του ΔΣ του ΕΚΠ, ενώ ήταν σε εξέλιξη συνεδρίαση της ΕΕ της ΠΝΟ για την πορεία του απεργιακού αγώνα!

Η άθλια και πρωτόγνωρη ενέργεια των εργοδοτικών - κυβερνητικών συνδικαλιστών αποκαλύπτει τους δεσμούς αυτής της ομάδας της διοίκησης της ΠΕΝΕΝ με τους εφοπλιστές, την κυβέρνηση και τις συνδικαλιστικές παρατάξεις, που λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία, ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΛΑΕ, σε βάρος των ναυτεργατών.

Η απαράδεκτη - προκλητική αυτή ενέργεια των εργοδοτικών - κυβερνητικών συνδικαλιστών εντάσσεται στη λυσσαλέα επίθεση εφοπλιστών και κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ ενάντια στην εργατική τάξη, για την κατάργηση των ΣΣΕ, την ισοπέδωση της Κοινωνικής Ασφάλισης, τη φοροληστεία, το χτύπημα των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ - "ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ" - ΠΕΕΜΑΓΕΝ - ΠΕΠΡΝ - ΠΕΣ/ΝΑΤ χαιρετίζουν τους χιλιάδες ναυτεργάτες, εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, φτωχούς αγρότες, συνταξιούχους, νεολαία που συμμετείχαν στις πολύμορφες απεργιακές και αγωνιστικές συγκεντρώσεις των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ, ενάντια στο νόμο-λαιμητόμο σε Ασφαλιστικό - Φορολογικό, που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στις κατευθύνσεις της ΕΕ, του ΔΝΤ, του 3ου μνημονίου και έχουν ψηφίσει ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΠΟΤΑΜΙ και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις του ευρωμονόδρομου.

Περιφρουρούμε την 4ήμερη απεργία που ολοκληρώνεται την Τρίτη 10 Μάη στις 06.00 το πρωί.

Ρίχνουμε όλες μας τις δυνάμεις στα καράβια και στα σωματεία για την οργάνωση των νέων αγώνων, την ενίσχυση των δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, την ανασύνταξη και αντεπίθεση του εργατικού κινήματος, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής τάξης».

Πηγή: 902.gr

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.