search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:35
MENU CLOSE

Στις φυλακές της νήσου Ράικερς ο Στρος Καν

17.05.2011 06:35
Στις φυλακές της νήσου Ράικερς ο Στρος Καν - Media

Στις φυλακές της νήσου Ράικερς πέρασε τη νύχτα ο Ντομινίκ Στρος Καν, ο οποίος θα παραμείνει υπό κράτηση τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή, οπότε και ορίστηκε νέα δικάσιμος ώστε να αποφασιστεί για το αν θα παραπεμφθεί σε δίκη και πότε θα γίνει αυτό.

Στις φυλακές της νήσου Ράικερς πέρασε τη νύχτα ο Ντομινίκ Στρος Καν, ο οποίος θα παραμείνει υπό κράτηση τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή, οπότε και ορίστηκε νέα δικάσιμος ώστε να αποφασιστεί για το αν θα παραπεμφθεί σε δίκη και πότε θα γίνει αυτό.

Ο μέχρι πρότινος επικεφαλής του ΔΝΤ μεταφέρθηκε στις φυλακές από τα κεντρικά κρατητήρια που βρίσκονται στο Ποινικό Δικαστήριο του Μανχάταν. Λίγο πιο πριν, η δικαστής Μελίσα Τζάκσον δεν δέχτηκε να ορίσει εγγύηση για τις κατηγορίες της σεξουαλικής επίθεσης και απόπειρας βιασμού, ορίζοντας την Παρασκευή ως την επόμενη εφικτή ημέρα εμφάνισης ενώπιον του δικαστηρίου.

Το ενδεχόμενο να εφεσιβάλουν την απόφαση της δικαστού εξετάζουν οι δικηγόροι του Γάλλου πολιτικού, καθώς αν η δικαστής δεν αλλάξει γνώμη, τότε ο Ντομινίκ Στρος Καν ενδέχεται να παραμείνει υπό κράτηση στις φυλακές της νήσου Ράικερς, καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης του.

Οι περιβόητες φυλακές βρίσκονται πλησίον του αεροδρόμιου Λα Γκουάρντια και είναι γνωστές σε όλους όσους παρακολουθούν αστυνομικές σειρές και ταινίες δράσης στο κινηματογράφο, καθώς αποτελεί τον τόπο κράτησης υπόπτων μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής τους, ή όπου εκτίονται σύντομες ποινές.

Το συγκρότημα των φυλακών είναι γνωστό και με το όνομα «Ο Βράχος». Ξεκίνησε να κτίζεται το 1930 και έχει εμβαδό 1700 τετραγωνικών χιλιομέτρων, ενώ μπορεί να φιλοξενήσει έως και 17.000 κρατούμενους. Τέλος, επικοινωνεί με γέφυρα με την περιοχή Κουίνς, της Νέας Υόρκης. Ουσιαστικά πρόκειται για μια μικρή πόλη, μιας και στις εγκαταστάσεις θα συναντήσει κανείς μεταξύ άλλων σχολεία, ιατρικές κλινικές, παρεκκλήσια, γυμναστήρια, κομμωτήρια, φούρνους, οπωροπωλεία, μέχρι και πλυντήρια αυτοκινήτων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:32