search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 04:39
MENU CLOSE

Γεροβασίλη: Τεχνικές λεπτομέρειες ακόμα δεν υπάρχουν

10.05.2016 10:28
Γεροβασίλη: Τεχνικές λεπτομέρειες ακόμα δεν υπάρχουν - Media

Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρες πολλές και ουσιώδεις λεπτομέρειες για τον «κόφτη» ο οποίος αποφασίσθηκε να ισχύσει στο Eurogroup της Δευτέρας, αλλά και για το πως θα ρυθμισθεί το θέμα του χρέους άφησε να εννοηθεί η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

 

Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρες πολλές και ουσιώδεις λεπτομέρειες για τον «κόφτη» ο οποίος αποφασίσθηκε να ισχύσει στο Eurogroup της Δευτέρας, αλλά και για το πως θα ρυθμισθεί το θέμα του χρέους άφησε να εννοηθεί η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολικά 90,1, η Όλγα Γεροβασίλη, αναφερόμενη στον «κόφτη» είπε:

«Θα περάσει από την Βουλή ο “κόφτης”. Η δέσμευση μας είναι να νομοθετηθούν όσα πρέπει να νομοθετηθούν μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup της 24ης Μαϊου μπορεί και νωρίτερα. Ο οδικός χάρτης έχει μπει έως την εκταμίευση της δόσης». 

Όταν ρωτήθηκε πότε θα γίνει η εκταμίευση, είπε ότι εκτιμά ότι θα γίνει εντός του Ιουνίου.

«Θα έχουμε τελειώσει με τα μέτρα. Μένουν τεχνικές λεπτομέρειες. Θα παρθεί η τελική απόφαση και ξεκινά ο δρόμος της εκταμίευσης. (Οι δανειστές) αποδέχθηκαν την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για τον κόφτη. Δεν υπήρξε απόφαση για επιπρόσθετα μέτρα. Όταν υπάρχουν προτάσεις συγκεκριμένες και γίνεται σε σταθερά βήματα υπάρχει αποτέλεσμα», είπε χαρακτηριστικά. 

Στο ερώτημα για το πότε θα ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός και ποιος θα αποφασίζει το μείγμα των μέτρων που αν χρειαστεί θα λαμβάνονται είπε: «Αυτό το οποίο αποτυπώθηκε χθες αλλά μένει να συζητηθεί είναι ότι αυτός ο μηχανισμός δεν ενεργοποιεί συγκεκριμένα μέτρα. Μιλάει για αναμόρφωση του προϋπολογισμού. Τεχνικές λεπτομέρειες ακόμα δεν υπάρχουν. Δέχθηκαν ότι το κοινοβούλιο δεν μπορεί να νομοθετήσει προληπτικά μέτρα».

Ωστόσο στο ερώτημα ποιά θα είναι τα μέτρα αυτά που θα λαμβάνονται αυτόματα, είπε: «Αυτό θα αφορά δυνατότητα και για φορολογικά μέτρα αλλά και για μείωση των δαπανών. Η κυβέρνηση θα παίρνει την απόφαση. Μιλάει για αλλαγή του προϋπολογισμού που θα γίνεται με εισήγηση της κυβέρνησης». Όμως, στο ερώτημα αν το ότι θα αποφασίζει η κυβέρνηση είναι “κόκκινη γραμμή” είπε: «Δεν μπορώ να σας απαντήσω αν αυτό είναι κόκκινη γραμμή».

Για το χρέος, και πόσο θα ελαφρύνει, είπε: «Αυτό το οποίο αποτυπώθηκε χθες και μένει να συζητηθεί έως τις 24 Μαϊου είναι ότι πρώτη φορά μπαίνει και αποτυπώνεται και σε κείμενο ότι ολοκληρώνεται πρόταση για την διαχείριση του χρέους για να είναι βιώσιμο. Αυτό που συμφωνήθηκε είναι ότι θα υπάρξουν βελτιώσεις στην διαχείριση του χρέους όπως πρόωρη αποπληρωμή του χρέους και του ΔΝΤ. Ένας τρόπος είναι σταθερές πρόωρες αποπληρωμές αλλά και μεγάλες περίοδοι χάριτος».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 04:28