search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:57
MENU CLOSE

Σπάνιο νόμισμα πουλήθηκε 90.000 ευρώ (Photo)

11.05.2016 11:56
Δράμα: Χειροπέδες σε 64χρονο αρχαιοκάπηλο - Κατείχε περισσότερα από 5.500 αρχαία νομίσματα (Photos) - Media

 

Τελικά φαίνεται πως η οικονομία είναι αποδίδει ειδικά όταν τα νομίσματα που κρατάμε στο σπίτι είναι του περασμένου αιώνα. 

 

Τελικά φαίνεται πως η οικονομία είναι αποδίδει ειδικά όταν τα νομίσματα που κρατάμε στο σπίτι είναι του περασμένου αιώνα. Πριν από λίγες μέρες πουλήθηκε σε δημοπρασία ένα σπάνιο νόμισμα της μιας πένας Αγγλίας το οποίο έχει ως χρονολογία κοπής το 1933, η οποία είναι εξαιρετικά σπάνια χρονιά για τη βρετανική λίρα.

Όπως εξηγήθηκε στη δημοπρασία το 1933 το βρετανικό νομισματοκοπείο «έκοψε» περισσότερα νομίσματα της μιας πένας με αποτέλεσμα να μην «κόψει» νέο νόμισμα την ερχόμενη χρονιά.  Ωστόσο, το 1933 δημιουργήθηκαν μόνο 7 νομίσματα τα οποία έφεραν την χρονολογία κοπής τους, ένα από τα οποία ήταν το νόμισμα της εν λόγω δημοπρασίας. Το νόμισμα πουλήθηκε για το ποσό των 90.000.

Αξίζει να αναφερθεί πως μόνο ένα εκ των επτά νομισμάτων αυτό βρίσκεται στο  Βασιλικό Μουσείο Νομισμάτων της Μεγάλης Βρετανίας, ενώ τα υπόλοιπα ανήκουν σε ιδιώτες.

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:57