search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:15
MENU CLOSE

Ολλανδία: Νόμιμη ευθανασία 20χρονης – θύματος σεξουαλικής κακοποίησης διότι έπασχε από ανίατη κατάθλιψη (Photos)

11.05.2016 13:17
Ολλανδία: Νόμιμη ευθανασία 20χρονης – θύματος σεξουαλικής κακοποίησης διότι έπασχε από ανίατη κατάθλιψη (Photos) - Media

Θανατηφόρα ένεση δόθηκε σε μια 20χρονη κοπέλα, ή οποία υπήρξε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης στην παιδική της ηλικία, στην Ολλανδία διότι οι γιατροί είπαν ότι δεν υπήρχε «κάποια προοπτική ή ελπίδα γι’ αυτήν».

 

Θανατηφόρα ένεση δόθηκε σε μια 20χρονη Ολλανδή, ή οποία υπήρξε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης στην παιδική της ηλικία.

Οι γιατροί εκτίμησαν ότι ότι δεν υπήρχε «κάποια προοπτική ή ελπίδα γι’ αυτήν».

Η γυναίκα, σύμφωνα με την ολλανδική νομοθεσία,  επιτρεπόταν να πεθάνει με ευθανασία γιατί πάλευε να ξεπεράσει το μετα-τραυματικό της στρες δίχως επιτυχία.

Οι γιατροί ανέφεραν ότι είχε ανορεξία, χρόνια κατάθλιψη και τάσεις αυτοτραυματισμού ύστερα από δέκα χρόνια κακοποίησης.

Ο ψυχίατρός της δήλωσε ότι «Δεν υπήρχε καμία προοπτική ή ελπίδα γι’ αυτήν. Η ασθενής βίωσε τον πόνο της ως αφόρητο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα κακοποιούταν σεξουαλικά από 5 έως και 15 ετών. Ξεκίνησε να εμφανίζει ψυχολογικά προβλήματα πριν 15 χρόνια. Αρχικά εμφάνισε σημάδια βελτίωσης ωστόσο μετά από πολύχρονη παρακολούθηση η κατάστασή της κρίθηκε απελπιστική.

Ο Βρετανός βουλευτής Ρόμπερτ Φλέλλο δήλωσε: «Σχεδόν στέλνει το μήνυμα ότι αν είσαι θύμα κακοποίησης και ως αποτέλεσμα πάσχεις από ψυχική ασθένεια, τιμωρείσαι με θάνατο, ότι η τιμωρία για το έγκλημα του να είσαι θύμα είναι ο θάνατος».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι νόμοι για την ευθανασία εισήχθησαν στην Ολλανδία το 2002 και ότι μέχρι το 2015 έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 5.500 υποβοηθούμενες αυτοκτονίες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15