search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 15:46
MENU CLOSE

Δείξε μου τα αυτιά σου, να σου πω πως είσαι…

18.05.2011 01:26
Δείξε μου τα αυτιά σου, να σου πω πως είσαι… - Media

Του Θεολόγου Αλεξανδράτου

Η Ιαπωνία ξαπόστασε για λίγο καιρό λόγω του καταστροφικού σεισμού και του τσουνάμι και ξανά προς την (τεχνολογική) δόξα τραβά.

Του Θεολόγου Αλεξανδράτου

Η Ιαπωνία ξαπόστασε για λίγο καιρό λόγω του καταστροφικού σεισμού και του τσουνάμι και ξανά προς την (τεχνολογική) δόξα τραβά.

Το νέο χάϊ τεκ γκάτζετ στη χώρα του «ανατέλλοντος ηλίου» λέγεται «Νεκομίμι», ήτοι «αυτιά γάτας».

Πρόκειται για μία συσκευή που τη φοράς στο κεφάλι –με τα αυτιά να εξέχουν- ώστε να καταγράφει τη συναισθηματική κατάσταση το ατόμου και να την δείχνει μέσω συγκεκριμένων κινήσεων των αυτιών.

Η συσκευή διαθέτει δύο αισθητήρες νεύρων οι οποίοι ενεργοποιούνται ανάλογα με τις σκέψεις και τη διάθεση του ανθρώπου που την φοράει.

Για παράδειγμα, αν το άτομο είναι εκνευρισμένο τα αυτιά τεντώνονται ολόρθα ενώ αν είναι ήρεμο, χαλαρώνουν και πέφτουν στο πλάϊ.

Σε συγκεκριμένες καταστάσεις, σε ένα παιχνίδι ή σε ανάγνωση βιβλίου όπου το άτομο είναι συγκεντρωμένο, τα αυτιά περιστρέφονται ενώ όταν το μυαλό είναι σε κατάσταση χαλάρωσης πηγαίνουν χαλαρά μπρος – πίσω.

Ο σκοπός της δημιουργίας της συσκευής βέβαια είναι να βοηθήσει στο μέλλον ανθρώπους με προβλήματα κίνησης και ομιλίας ώστε να μπορούν να εκφράζουν τα συναισθήματά τους με τον τρόπο αυτό.

Η νευροκυματική τεχνολογία χρησιμοποιείται πειραματικά στην Ελβετία για ανθρώπους που είναι σε αναπηρικό καρότσι ενώ στη Γερμανία ως τρόπος λειτουργίας των αυτοκινήτων.

Η εταιρεία που παρασκεύασε το «Νεκομίμι» ήθελε να δώσει μια ελαφρά και χαρούμενη νότα στο δημιούργημά της και για αυτό του έδωσε τη μορφή αυτή.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 15:46