search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:41
MENU CLOSE

Γιούνκερ: Δεν θα υπάρξει κατάργηση της βίζας εάν δεν εκπληρωθούν οι προϋποθέσεις – Εάν δεν το θέλει ο Ερντογάν δικό του πρόβλημα

12.05.2016 11:28
Γιούνκερ:  Δεν θα υπάρξει κατάργηση της βίζας εάν δεν εκπληρωθούν οι προϋποθέσεις - Εάν δεν το θέλει ο Ερντογάν δικό του πρόβλημα - Media

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ προειδοποίησε σήμερα την Τουρκία ότι δεν θα υπάρξει κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες που ταξιδεύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εάν όλες οι προβλεπόμενες προϋποθέσεις, κυρίως μια αλλαγή της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας της, δεν εκπληρωθούν.

 

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ προειδοποίησε σήμερα την Τουρκία ότι δεν θα υπάρξει κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες που ταξιδεύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εάν όλες οι προβλεπόμενες προϋποθέσεις, κυρίως μια αλλαγή της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας της, δεν εκπληρωθούν.

“Επιμένουμε στη σημασία να εκπληρωθούν οι προβλεπόμενες προϋποθέσεις, αν όχι, η συμφωνία αυτή δεν θα δει το φως της ημέρας” δήλωσε ο Γιούνκερ στη διάρκεια μιας διάσκεψης που διεξάγεται στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

“Αν η στρατηγική του κ. Ερντογάν συνίσταται στο να εμποδίσει να ταξιδεύουν οι Τούρκοι ελεύθερα στην Ευρώπη, θα πρέπει να απαντήσει γι’ αυτό στον τουρκικό λαό. Δεν είναι δικό μου πρόβλημα, θα είναι δικό του πρόβλημα”, πρόσθεσε ο λουξεμβούργιος πρόεδρος της Κομισιόν.

Από την πλευρά του ο Τούρκος πρόεδρος κατήγγειλε σήμερα “την υποκρισία” της Ευρωπαϊκής Ένωσης λέγοντας πως δεν είναι αποδεκτή μια χαλάρωση της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας στην Τουρκία η οποία αντιμετωπίζει την αναβίωση της κουρδικής εξέγερσης.

Ο Γερμανός αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ υπογράμμισε επίσης σήμερα στο Βερολίνο πως η Τουρκία δεν θα δικαιούται καμία χαλάρωση των προϋποθέσεων που έχουν τεθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

“Έχουμε μια σαφή θέση για το θέμα της βίζας: η Τουρκία πρέπει να εφαρμόσει τις προϋποθέσεις, δεν μπορεί να υπάρχει ‘Lex Turquie’ (σ.σ.: ένας νόμος ειδικά για την Τουρκία). Αν ο τούρκος πρόεδρος δεν θέλει ή δεν μπορεί να τις εφαρμόσει, δεν θα μπορέσουμε να καταργήσουμε τη βίζα”, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ δήλωσε και αυτός πως ” η μπάλα είναι στην περιοχή της Τουρκίας”, αναφερόμενος ιδιαίτερα στην ανάγκη να σταματήσουν “οι διώξεις δημοσιογράφων βάσει άρθρων του αντιτρομοκρατικού νόμου”. “Αν η Τουρκία εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της, τότε θα είμαι υπέρ της εκπλήρωσης των δεσμεύσεών μας και [υπέρ] της προώθησης της απελευθέρωσης της βίζας”, είπε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:40