search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:50
MENU CLOSE

Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάσθηκαν εμπρηστικές επιθέσεις και εκβιασμοί καταστηματαρχών

12.05.2016 11:53
Αντιεξουσιαστές συνεπλάκησαν με υποστηρικτές του Σώρρα - Τέσσερις προσαγωγές - Media

Επιπλέον 36 άτομα ενεπλάκησαν στις εγκληματικές ενέργειες μιας σπείρας στη Θεσσαλονίκη, η οποία εξαρθρώθηκε τον Οκτώβριο του 2015 και ευθύνεται για πολλές υποθέσεις που τώρα εξιχνιάσθηκαν.

 

Επιπλέον 36 άτομα ενεπλάκησαν στις εγκληματικές ενέργειες μιας σπείρας στη Θεσσαλονίκη, η οποία εξαρθρώθηκε τον Οκτώβριο του 2015 και ευθύνεται για πολλές υποθέσεις που τώρα εξιχνιάσθηκαν.

Από τα 36 άτομα, ταυτοποιήθηκαν οι 15 και σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία για εμπρησμό, εκβίαση κατ’ επάγγελμα, καθώς και κακουργήματα που προβλέπονται στη Νομοθεσία περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ακολουθούσαν πιστά τις εντολές του 38χρονο «εγκεφάλου» της οργάνωσης, ο οποίος ήταν έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης της χώρας, και πραγματοποίησαν αυτές τις επιθέσεις:

– Εμπρησμό αυτοκινήτου ιδιοκτησίας ημεδαπού, ξημερώματα της 10-03-2015, στην περιοχή του Ωραιοκάστρου, για λογαριασμό πρώην συνεργάτη του, εξαιτίας μεταξύ τους οικονομικής διαφοράς.

– Πρώτες πρωινές ώρες της 30-08-2015, σε χώρο στάθμευσης ξενοδοχείου στην περιοχή της Ξάνθης, για λογαριασμό του Υπεύθυνου επικοινωνίας για τους οργανωμένους οπαδους της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, πραγματοποιήθηκε εμπρηστική επίθεση σε βάρος Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, ιδιοκτησίας αλλοδαπού, συγγενικού προσώπου, σχετιζόμενου με τοπικό σωματείο.

– Ξημερώματα της 14-10-2015, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, εμπρησμός αυτοκινήτου ιδιοκτησίας της συζύγου γνωστού μάνατζερ τριών ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ, ενώ την ίδια ημέρα, ταυτοποιημένο μέλος της οργάνωσης, εξέφρασε τηλεφωνικές απειλές κατά της ζωής του. Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε ως ηθικός αυτουργός Υπεύθυνος επικοινωνίας για τους οργανωμένους οπαδούς της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ενώ ένας εκ των δραστών της επίθεσης είχε υπαλληλική σχέση με τη συγκεκριμένη εταιρεία.

– Εμπρησμός καταστήματος παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, στο οποίο διενεργούνταν τυχερά παίγνια, στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, ξημερώματα της 02-10-2015. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε για ανταγωνιστικούς λόγους.

Τα αποτελέσματα της ασυτνομικής έρευνας έδειξαν ότι ότι τα μέλη της οργάνωσης παρείχαν «προστασία» σε τουλάχιστον 20 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, τα περισσότερα από τα οποία ήταν καταστήματα παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, στα οποία διενεργούνταν παράνομα παίγνια, από τα οποία εισέπρατταν μηνιαίως διάφορα ποσά, που κυμαίνονταν από 250 έως 1.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ορισμένες περιπτώσεις που τα θύματα αρνούνταν να συνεργαστούν, προέβαιναν σε φθορές των καταστημάτων και σωματικές βλάβες σε βάρος των υπαλλήλων τους.

Στην υπόθεση ενεπλάκη και αστυνομικός, ο οποίος διευκόλυνε την παράνομη δράση του κυκλώματος, παραδίδοντας ναρκωτικές ουσίες σε κρατούμενους που προορίζονταν για το Κατάστημα Κράτησης του 38χρονου. Ο αστυνομικός είχε συλληφθεί τον Οκτώβριο του 2015 και βρίσκεται σε διαθεσιμότητα.

Επιπλέον, ο αστυνομικός διακινούσε ναρκωτικά σε κρατούμενους στα κρατητήρια της Υπηρεσίας του, έναντι χρηματικών αμοιβών.

Τέλος, βρέθηκαν δυο όπλα τύπου KALASHNIKOV, τα οποία προορίζονταν να χρησιμοποιηθούν από την εγκληματική οργάνωση.  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:50