search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 16:56
MENU CLOSE

Ελεύθερος με «βραχιολάκι» κατηγορούμενος για την υπόθεση Siemens

12.05.2016 16:34
Αποφυλακίστηκε το πρώην στέλεχος της Siemens Πρόδρομος Μαυρίδης - Media

 

Ελεύθερος με ηλεκτρονική επιτήρηση πρόκειται να αφεθεί με απόφαση του Συμβουλίου Εφετών ο Ζαν Κλοντ Όσβαλντ κατηγορούμενος για τα εξοπλιστικά και την Siemens. Το «βραχιολάκι» θα αντικαταστήσει τον κατ’ οίκον περιορισμό του γαλλοελβετού τραπεζικού στελέχους, με τον οποίο κρατείται εδώ και ένα χρόνο.

Ο κατηγορούμενος σε υποθέσεις νομιμοποίησης παράνομων χρημάτων για τα εξοπλιστικά αλλά και για τα “μαύρα ταμεία της Siemens” παραμένει στην φυλακή, καθώς το βούλευμα των Εφετών αφορά ένα από τα τρία εντάλματα προφυλάκισης που εκδόθηκαν πριν ένα χρόνο σε βάρος του για δικογραφίες που αφορούν νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Οι εφέτες, πάντως, με το βούλευμα τους, αριθμός 686/2016, κάνουν δεκτή την αίτηση αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης του κατηγορούμενου Γαλλοελβετού, διατάσσοντας τον κατ’ οίκον περιορισμό του, υπό ηλεκτρονική επιτήρηση. Με το βούλευμα επιτρέπεται μόνο το δικαίωμα μετάβασης του τραπεζίτη στα δικαστήρια.

Ο Ζαν Κλοντ Όσβαλντ συνελήφθη τον Απρίλιο του 2015 στο Αμπού Ντάμπι μετά από ένταλμα των ελληνικών αρχών. Σύμφωνα με τα στοιχεία των δικαστικών αρχών, ο Ζαν Κλοντ Όσβαλντ, καθώς και ο συνεργάτης του Φάνης Λυγινός, βοήθησαν στην μεταφορά και απόκρυψη των παράνομων χρημάτων που διακινήθηκαν για δωροδοκίες Ελλήνων αξιωματούχων, τόσο στην υπόθεση της Siemens όσο και σε υποθέσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων του υπουργείου Άμυνας.

Ο Γαλλοελβετός, είναι ανάμεσα σε ελάχιστους κατηγορούμενους που προτείνει την έξοδο του από την φυλακή με το λεγόμενο “βραχιολάκι”, μέτρο που μέχρι στιγμής έχει εφαρμοστεί μόνο σε τέσσερις κρατούμενους που το ζήτησαν για να αποφυλακιστούν. Ένας από αυτούς είναι γνωστός επιχειρηματίας στον χώρο των όπλων, κατηγορούμενος στην υπόθεση των εξοπλιστικών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 16:55