search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:35
MENU CLOSE

Δίνουν στη Χρυσή Αυγή το παλιό πάρκο Χωροφυλακής για φεστιβάλ – Εγκαλούν τον Καμίνη ΚΚΕ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ

13.05.2016 09:06
Δίκη Χρυσής Αυγής: «Κλειδαμπαρωμένοι» στα σπίτια τους Μιχαλολιάκος και Ρουπακιάς μετά την απόφαση (Video) - Media

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του Δήμου Αθηναίων να παραχωρήσει στη Χρυσή Αυγή το παλιό Πάρκο Χωροφυλακής, στη λεωφόρο Μεσογείων, για την πραγματοποίηση «γιορτής νεολαίας».

Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ εγκαλούν τον δήμαρχο, Γιώργο Καμίνη, για την απόφασή του να παραχωρήσει το πάρκο στην νεοναζιστική οργάνωση.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ, Νίκος Σοφιανός και Στέλιος Λάμπρου, «καταγγέλλουν τη δημοτική αρχή του κ. Καμίνη, που παραχώρησε στη ναζιστική – εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, που διώκεται ποινικά, το χώρο του πάρκου Χωροφυλακής για εκδήλωση, νομιμοποιώντας έτσι την εγκληματική της δραστηριότητα».

Η παράταξη «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» σε σχετική καταγγελία χαρακτηρίζει πρόκληση την «παροχή διευκολύνσεων από το Δήμο της Αθήνας για την πραγματοποίηση φιέστας μίσους των νεοναζί στο Πάρκο Χωροφυλακής».

»Είναι σκάνδαλο  να τους δίνεται άδεια για την πραγματοποίηση σύναξης μίσους στο χώρο όπου βρίσκεται μνημείο του Μπελογιάννη, το οποίο βανδάλισαν με ναζιστικά σύμβολα οι χρυσαυγίτες.

»Καμία ανοχή στις προσπάθειες της Χρυσής Αυγής να πλασαριστεί ξανά η ναζιστική συμμορία των ταγμάτων εφόδου ως «νόμιμο αντιμνημονιακό κόμμα». Οι ναζί και οι χρυσαυγίτες απόγονοι τους έχασαν το τεκμήριο της αθωότητας στο Άουσβιτς και το Νταχάου, στις μαρτυρικές πόλεις όπου έκαψαν ζωντανούς χιλιάδες και ισοπέδωσαν χωριά και πόλεις όπως το Δίστομο, τα Καλάβρυτα, το Χορτιάτη, το Κοντομαρί, την Καισαριανή, την Κοκκινιά.

»Δεν υπάρχει ουδέτερη στάση. Τα εγκλήματα που διέπραξε η Χρυσή Αυγή δεν ήταν ενέργειες μεμονωμένων ατόμων- μελών της αλλά σχεδιασμένες επιθέσεις από ειδικό παραστρατιωτικό σώμα ταγμάτων εφόδου που υπάκουε σε εντολές του φύρερ Μιχαλολιάκου και των πυρηναρχών. Είναι ναζί φονιάδες όχι απλά θερμοκέφαλοι εγκληματίες», αναφέρει μεταξύ άλλων η δημοτική παράταξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Σημειώνεται ότι στην εκδήλωση θα μιλήσει ο υπόδικος αρχηγός της οργάνωσης, Νίκος Μιχαλολιάκος. Είναι δε στην ίδια εκδήλωση που, πριν τέσσερα χρόνια, το 2012, ο Ν. Μιχαλολιάκος είχε χαιρετήσει ναζιστικά.

Αντιδρώντας στην παραχώρηση του πάρκου από τον Δήμο Αθηναίων στη νεοναζιστική οργάνωση το πρωί της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε συμβολική κατάληψη στο δημαρχείο της Αθήνας από μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων.   

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:34