search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 11:20
MENU CLOSE

Γλυπτό του Βαρώτσου στην παραλία της Θεσσαλονίκης – «Σύμβολο αγάπης και φιλίας»

13.05.2016 09:49
Π. Βαρώτσος: Σεισμοί ακόμα και 8 Ρίχτερ στην Ελλάδα - Media

Γυάλινο γλυπτό, ύψους περίπου 20 μέτρων, έργο του Έλληνα γλύπτη Κώστα Βαρώτσου, που θα συμβολίζει την αγάπη και τη φιλία, αναμένεται να τοποθετηθεί στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης.

Το συγκεκριμένο γλυπτό, σύμφωνα με το σχεδιασμό της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης, θα στηθεί στο ξύλινο δάπεδο απέναντι από το ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς», εκεί όπου έως πρόσφατα ήταν το έργο «Φεγγάρι στην Ακτή» τού Παύλου Βασιλειάδη.

Το επιβλητικό γλυπτό προτίθεται να κάνει δωρεά στην πόλη της Θεσσαλονίκης ο επιχειρηματίας Σταύρος Ανδρεάδης, στη μνήμη των γονιών του και ανέρχεται στο ύψος των 200.000 ευρώ, ενώ το σχεδιασμό του έχει αναλάβει ο καθηγητής Εικαστικών Τεχνών στην Αρχιτεκτονική Σχολή του ΑΠΘ, Κώστας Βαρώτσος.

Η αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας θεωρεί πως ο χώρος στο ξύλινο δάπεδο της Νέας Παραλίας είναι ιδανικός για να τοποθετηθεί το ιδιαίτερο αυτό γλυπτό, καθώς λόγω του μεγέθους του θα είναι ορατό από αρκετά μακριά, θα είναι σαν να «ακουμπάει» στη θάλασσα και δεν θα μπορεί εύκολα να γίνει στόχος βανδάλων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 11:17