06/08/2020 18:46:59

Νέα παρέμβαση των ΗΠΑ για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Νέα παρέμβαση των ΗΠΑ για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους - Media

 

Επανέλαβε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, την γνωστή θέση των ΗΠΑ, ότι είναι αναγκαία μια ελάφρυνση χρέους για την Αθήνα μιλώντας σε δημοσιογράφους, ενόψει της συνόδου των επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών (G7) που πρόκειται να διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα.

Ο Τζακ Λιου χαρακτήρισε υπερβολικά υψηλές τις απαιτήσεις των Ευρωπαίων για δημοσιονομικές περικοπές, προσθέτοντας: "Θα πρέπει να υπάρξει κάποια παραχώρηση σε αυτές τις συζητήσεις".

Ο Λιου είπε ότι στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών της G7, που θα διεξαχθεί το διήμερο 20-21 Μαΐου στη Σεντάι της Ιαπωνίας, θα τονίσει την ανάγκη να αποφευχθεί μια "δραματική κρίση" αναφορικά με τους όρους εφαρμογής του προγράμματος της Ελλάδας, καθώς πλησιάζουν οι ημερομηνίες αποπληρωμής μέρους του χρέους, τον Ιούλιο.

"Ιδίως καθώς πλησιάζουμε στο δημοψήφισμα για το Brexit στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα ήταν μια ιδιαίτερα ατυχής στιγμή να έχουμε άλλον έναν γύρο παρακινδυνευμένων διαπραγματεύσεων στην Ελλάδα", κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.