search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:12
MENU CLOSE

ΕΕΕΠ: Το 2015 οι Έλληνες έπαιξαν 5,7 δισ. στον τζόγο

14.05.2016 11:57
Ντέρμπι «αιώνιων» με τον Παύλο Παπαδημητρίου στο ΟΠΑΠ Game Time - Media

Τζογάραμε τη δόση της αξιολόγησης. Παρά τις οικονομικές δυσκολίες, ποντάρουμε στα τυχερά παιχνίδια πιο πολύ από τον μέσο Ευρωπαίο. 

 

Τζογάραμε τη δόση της αξιολόγησης. Παρά τις οικονομικές δυσκολίες, ποντάρουμε στα τυχερά παιχνίδια πιο πολύ από τον μέσο Ευρωπαίο.

Σημαντικά στοιχεία που αποδεικνύουν αλήθειες για μια αγορά που αποτελεί το «μοναδικό βασίλειο των μετρητών» στη χρεοκοπημένη Ελλάδα προκύπτουν από την έκθεση πεπραγμένων της ανεξάρτητης εποπτικής αρχής για τα τυχερά παιχνίδια (ΕΕΕΠ).

Η αναλυτική έκθεση -την οποία παρουσιάζει η Εφημερίδα των Συντακτών- παραδόθηκε χθες Παρασκευή από τον πρόεδρο της Αρχής, Αντώνη Στεργιώτη, στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

Παρά το δυσμενές οικονομικό κλίμα και την επιβολή των capital controls, η κατά κεφαλήν δαπάνη για τα επίγεια τυχερά παίγνια στην Ελλάδα ανήλθε το 2015 σε 182 ευρώ έναντι του ευρωπαϊκού μέσου όρου που διαμορφώθηκε σε 179 ευρώ.

Οι Έλληνες συνεχίζουν να τζογάρουν, στο μεταίχμιο μεταξύ ελπίδας και απόγνωσης, σε μια αγορά στην οποία κυριαρχεί το ιδιωτικό μονοπώλιο του ΟΠΑΠ, ενώ στα τμήματα εκείνα που δεν δραστηριοποιείται κυριαρχούν ολιγοπωλιακές δομές (καζίνο, διαδίκτυο) σε καθεστώς ημιδιαφάνειας.

Η αντίστοιχη κατά κεφαλήν δαπάνη για τη διαδικτυακή αγορά ανήλθε σε 13 ευρώ στην Ελλάδα, έναντι των 33 ευρώ που καταγράφονται στην Ευρώπη των 28, αν και σε αυτόν τον τομέα τα δεδομένα είναι πιθανότατα ανακριβή.

Τα στοιχεία για τη διαδικτυακή αγορά προέρχονται από δεδομένα που οι ίδιες οι εταιρείες δήλωσαν (οι 21 από τις 24 εταιρείες που έχουν ενταχθεί στο λεγόμενο «μεταβατικό καθεστώς») και, ως εκ τούτου, δεν είναι δυνατόν να εξαχθούν ακριβή συμπεράσματα.

Συνολικά εκτιμάται ότι παίχτηκαν 5,7 δισ. ευρώ, ενώ τα ακαθάριστα έσοδα για όλους τους παρόχους παιγνίων προσεγγίζουν το 1,7 δισ. ευρώ.

Παρ’όλα αυτά πρέπει να επισημανθεί πως το 2015 ήταν μια χρονιά σχετικής ύφεσης συνολικά για τον χώρο του τζόγου, επισημαίνει μεταξύ άλλων το σχετικό ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50