search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:45
MENU CLOSE

«Κούρεμα» στα πρωτογενή πλεονάσματα ζητά ο Στουρνάρας

14.05.2016 13:27
«Κούρεμα» στα πρωτογενή πλεονάσματα ζητά ο Στουρνάρας - Media

Πρόταση για «κούρεμα» στο 2% του ΑΕΠ του στόχου για τα πρωτογενή πλεονάσματα κατέθεσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών».

 

Πρόταση για μείωση στο 2% του ΑΕΠ του στόχου για τα πρωτογενή πλεονάσματα κατέθεσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών».

Ο Γ. Στουρνάρας ισχυρίστηκε στην ομιλία του στον Σύνδεσμο Βιομηχανανιών Βορείου Ελλάδος ότι η συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους πρέπει να συνοδευτεί και από ελάφρυνση του τελικού δημοσιονομικού στόχου.

Ειδικότερα, επεσήμανε ότι θα πρέπει να συνοδευτεί από τη μείωση του τελικού πρωτογενούς πλεονάσματος της Γενικής Κυβέρνησης, από 3,5% του ΑΕΠ το 2018 σε 2% του ΑΕΠ, ώστε να γίνει εφικτή η ταχύτερη επιστροφή της ελληνικής οικονομίας σε βιώσιμους και σχετικά υψυλούς ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

Ο Γ. Στουρνάρας δήλωσε ότι «η εμπειρία δείχνει ότι μόνο μια χώρα, η Ιρλανδία, μπόρεσε να διατηρήσει πρωτογενές πλεόνασμά της τάξης του 3,5% του ΑΕΠ για ένα σχετικά μεγάλο χρονικό διάστημα, όπως απαιτείται στην περίπτωση της Ελλάδα από το 2018 και μετά».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:43