search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:11
MENU CLOSE

«Καρφιά» Ντομπρόβσκις: Η ελληνική κυβέρνηση επέλεξε τους φόρους

15.05.2016 08:30
«Καρφιά» Ντομπρόβσκις: Η ελληνική κυβέρνηση επέλεξε τους φόρους - Media

Χαμηλώνει τον πήχη των προσδοκιών της ελληνικής κυβέρνησης για μια συνολική απόφαση για το χρέος στο Eurogroup της 24ης Μαΐου ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις. 

 

Χαμηλώνει τον πήχη των προσδοκιών της ελληνικής κυβέρνησης για μια συνολική απόφαση για το χρέος στο Eurogroup της 24ης Μαΐου ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις. 

Με συνέντευξη του στην Καθημερινή της Κυριακής αναφέρει ότι τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα δεν θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το Eurogroup της 24ης Μαΐου, ωστόσο υπογραμμίζει πως οι ευρωπαϊκοί θεσμοί αποσυνδέουν τη συμφωνία για το χρέος από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Ο κ. Ντομπρόβσκις δηλώνει ότι ήταν επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης να αυξήσει τους φόρους και όχι να μειώσει τις δαπάνες, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεών μας με την ελληνική κυβέρνηση, τονίζαμε ότι οι μειώσεις δαπανών θα επηρέαζαν λιγότερο την ανάπτυξη από τις αυξήσεις φόρων, τις οποίες επέλεξε η ελληνική κυβέρνηση και είχαμε μια σειρά από μελέτες που υποστήριζαν αυτό το επιχείρημα. Στο τέλος όμως οι ελληνικές αρχές πρέπει να αποφασίσουν τα μέτρα. Η ελληνική κυβέρνηση είχε ισχυρή προτίμηση στο να αυξηθούν οι φόροι και όχι να μειωθούν οι δαπάνες».

Τέλος πρόσθεσε ότι τα μέτρα που συζητούνται είναι επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων, της περιόδου χάριτος αλλά και μείωση των επιτοκίων, έτσι ώστε οι συνολικές χρηματοδοτικές ανάγκες να είναι βιώσιμες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:09