search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:44
MENU CLOSE

Γιατί δεν θα δημοσιευθεί αναλυτική έκθεση για τα βασανιστήρια της CIA

15.05.2016 10:27
Γιατί δεν θα δημοσιευθεί αναλυτική έκθεση για τα βασανιστήρια της CIA - Media

Το νομικό σύστημα των ΗΠΑ απέρριψε την δημοσιοποίηση πλήρους έκθεσης βασανιστηρίων αφότου η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU) μήνυσε ομοσπονδιακές υπηρεσίες λίγο πριν την αποκάλυψη μιας…

 

Το νομικό σύστημα των ΗΠΑ απέρριψε την δημοσιοποίηση πλήρους έκθεσης βασανιστηρίων αφότου η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU) μήνυσε ομοσπονδιακές υπηρεσίες λίγο πριν την αποκάλυψη μιας μικρότερης έκθεσης από την Γερουσία το 2014.

«Πριν από εμάς, η πρόθεση της επιτροπής της Γερουσίας να διατηρήσει τον έλεγχο της πλήρους έκθεσης είναι σαφής. Ως εκ τούτου, η πλήρης έκθεση παραμένει ένα έγγραφο του Κογκρέσου που δεν υπόκειται σε γνωστοποίηση σύμφωνα με την Ελευθερία της Πληροφόρησης (FOIA)» έγραψε ο δικαστής Έντουαρντς.

Η ομόφωνη απόφαση από την τριμελή επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η έκθεση 6.963 σελίδων της Γερουσίας για τα βασανιστήρια δεν μπορεί να δημοσιευθεί εξαιτίας του Νόμου Ελευθερίας της Πληροφόρησης, επειδή το περιεχόμενό της ελέγχεται επισήμως από το Κογκρέσο και τα έγγραφα του Κογκρέσου εξαιρούνται από τα αρχεία που μπορούν να δημοσιευθούν σύμφωνα με το νόμο.

Η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών απαίτησε την πλήρη αποκάλυψη των λεγόμενων «βελτιωμένων τεχνικών ανάκρισης», όπως η χρήση μυστικών φυλακών στο εξωτερικό υπό την προεδρία του Τζορτζ Μπους.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:43