search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 04:08
MENU CLOSE

Γραμματέας ΣΥΡΙΖΑ: Το κόμμα δεν ήταν και δεν πρόκειται να γίνει συστημικό

16.05.2016 15:10
Γραμματέας ΣΥΡΙΖΑ: Το κόμμα δεν ήταν και δεν πρόκειται να γίνει συστημικό - Media

Όλοι όσοι ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν εγκαταλείψει τα όνειρά τους για αλλαγές ανέφερε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Παναγιώτης Ρήγας μιλώντας στον ραδιοσταθμό Παραπολιτικά.

 

Όλοι όσοι ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν εγκαταλείψει τα όνειρά τους για αλλαγές ανέφερε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Παναγιώτης Ρήγας μιλώντας στον ραδιοσταθμό Παραπολιτικά.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν και δεν πρόκειται να γίνει συστημικό κόμμα. Προσπαθούμε να βγάλουμε τη χώρα από το αδιέξοδο στο οποίο την οδήγησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και ταυτόχρονα να κάνουμε εκείνες τις μεγάλες τομές που είναι στο πρόγραμμα της Αριστεράς», ανέφερε.

Ο κ. Ρήγας ερωτηθείς για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, σε περίπου δύο εβδομάδες, θα οριστικοποιήσει τον οδικό χάρτη για το συνέδριο. Η προετοιμασία των θέσεων και του καταστατικού έχει ολοκληρωθεί, όπως αναφέρει ο κ. Ρήγας, ο οποίος σημειώνει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αντιστοιχηθεί με την κοινωνική του αποδοχή».

Ο γραμματέας της ΚΕ υπογραμμίζει ότι το επικείμενο συνέδριο πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένο και να δώσει μεγάλες απαντήσεις στα ερωτήματα που έχουν τεθεί με βάση την εμπειρία που έχει αποκτήσει έως τώρα, ενός κόμματος της Ριζοσπαστικής Αριστεράς που βρίσκεται στην κυβέρνηση εν μέσω οικονομικής κρίσης. «Στον ΣΥΡΙΖΑ έχει στραμμένο το βλέμμα της όλη η προοδευτική Ευρώπη, ελπίζοντας να πετύχει αυτό το εγχείρημα», αναφέρει ο κ. Ρήγας, ο οποίος ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Σοσιαλδημοκρατία στην Ευρώπη σημειώνει ότι «όλα τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε επιβολή του ακραίου νεοφιλελευθερισμού στην Ευρώπη. Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο είχαν ενταχθεί και μεγάλα κομμάτια της Σοσιαλδημοκρατίας». Υπογραμμίζει ωστόσο ότι «η κρίση στην Ευρώπη δεν είναι μόνο οικονομική πια, υπάρχει η προσφυγική κρίση και η κρίση ασφάλειας». Αυτό το πλαίσιο, τονίζει, δημιουργεί όλες τις προϋποθέσεις να επανέλθει η Ευρώπη στον βασικό πυρήνα των αξιών της, και «σε αυτή την κατεύθυνση όσοι αντιλαμβάνονται το διαφορετικό δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η Ευρώπη, μπορούν και θα είναι σύμμαχοι σε αυτή τη προσπάθεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε τον δρόμο».

Για το ενδεχόμενο διεύρυνσης με πρόσωπα που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ ή είχαν αποστασιοποιηθεί παλαιότερα από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ρήγας υπογραμμίζει ότι η διεύρυνση δεν είναι μόνο θέμα προσώπων. «Είναι θέμα πολιτικού σχεδίου και επιλογών», όπως σημειώνει, για να προσθέσει στο σημείο αυτό πως «όσοι συμφωνούν με το πολιτικό σχέδιο που υλοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν θέση στην προσπάθεια που γίνεται για την κοινωνική και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας».

Στην ερώτηση για επικείμενες αλλαγές στον εκλογικό νόμο και τη συνταγματική αναθεώρηση, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι υπάρχουν διάφορες σκέψεις για το πώς θα βελτιωθεί το πολιτικό σύστημα που θα συζητηθούν την κατάλληλη στιγμή με ευρεία διαβούλευση. Όπως λέει, δεν έχουν συζητηθεί τα επιμέρους, ακόμη, και δεν έχουν συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία και η Κεντρική Επιτροπή γι’ αυτό το θέμα, όμως «μόλις κλείσει η αξιολόγηση, προχωρήσει η ανάκαμψη της οικονομίας και βρεθούμε σε ένα σταθερό οικονομικό περιβάλλον θα υπάρξουν περαιτέρω πρωτοβουλίες σε θεσμικό επίπεδο αλλά και όσον αφορά το παράλληλο πρόγραμμα».

Ερωτηθείς για τη συμφωνία του καλοκαιριού, ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει: «Έγινε μια δύσκολη επιλογή από πλευράς μας. Δεν έχουμε απεμπολήσει το εναλλακτικό πρόγραμμα, το οποίο πρέπει να εφαρμοστεί. Προσπαθούμε μέσα σ’ αυτή τη δέσμευση που ήταν σκληρή αλλά πολύ καλύτερη από την προηγούμενη να πάρουμε πρωτοβουλίες ώστε να σπάσουν τα αποστήματα που δημιούργησαν το φαύλο κύκλο στη χώρα».

Το εύκολο, επισημαίνει, θα ήταν να εγκαταλείψουμε την διακυβέρνηση της χώρας. Αντίθετα καταφύγαμε στην ετυμηγορία του ελληνικού λαού με τις εκλογές του Σεπτέμβρη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24