search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:10
MENU CLOSE

«Βόμβα» στους Ολυμπιακούς του Ρίο: Ντοπαρισμένοι βρέθηκαν 31 αθλητές!

17.05.2016 14:14
«Βόμβα» στους Ολυμπιακούς του Ρίο: Ντοπαρισμένοι βρέθηκαν 31 αθλητές! - Media

Αντιμέτωποι με αγωνιστικό αποκλεισμό από τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο είναι 31 αθλητές για δείγματα ντόπινγκ από το Πεκίνο το 2008 που επανεξετάστηκαν και βρέθηκαν θετικά σε απαγορευμένες ουσίες.

 

Αντιμέτωποι με αγωνιστικό αποκλεισμό από τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο είναι 31 αθλητές για δείγματα ντόπινγκ από το Πεκίνο το 2008 που επανεξετάστηκαν και βρέθηκαν θετικά σε απαγορευμένες ουσίες.

Όπως ανακοίνωσε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, μετά την επανεξέταση 454 δειγμάτων από τη διοργάνωση στην Κίνα, υπήρξαν 31 θετικά δείγματα, αθλητών που είναι πλέον αντιμέτωποι με ποινή αποκλεισμού από τη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση. Αυτοί οι αθλητές είναι από έξι διαφορετικά αθλήματα.

Μάλιστα η ΔΟΕ αναμένει επανεξετάσεις δειγμάτων και από τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΔΟΕ σε συνεργασία με τη WADA καταψύχει τα δείγματα των αθλητών, προκειμένου να μπορεί να βρει απαγορευμένες ουσίες που δε μπορούσαν να ανιχνευθούν μέχρι πρόσφατα διατηρώντας το δικαίωμα του επανελέγχου αλλά και της ενδεχόμενης τιμωρίας.

Η ανακοίνωση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής αναφέρει: «Η ΔΟΕ επανεξέτασε 454 δείγματα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Πρόκειται για διαδικασία που γίνεται σε συνεργασία με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αντιντόπινγκ (WADA). 31 αθλητές, από 6 αθλήματα αναμένεται να αποκλειστούν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΔΟΕ, συμφώνησε να προχωρήσουν οι διαδικασίες και να ενημερωθούν οι 12 Ολυμπιακές Επιτροπές των χωρών από τις οποίες κατάγονται οι αθλητές. Όλοι όσοι παραβιάζουν τους κανόνες του αντιντόπινγκ θα αποκλειστούν από τους Ολυμπιακούς του Ρίο».

 

Πηγή: SDNA

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:59