search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 13:47
MENU CLOSE

Λαφαζάνης: Αποικιακή η σύμβαση για τον αγωγό TAP

17.05.2016 21:30
Λαφαζάνης: Αποικιακή η σύμβαση για τον αγωγό TAP - Media

Ως αποικιοκρατική χαρακτήρισε την σύμβαση που υπέγραψε η Ελλάδα για τον αγωγό που θα μεταφέρει το Αζέρικο αέριο δια μέσου της Ελλάδας στην Ευρώπη, ο πρόεδρος της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης που πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία στην Πτολεμαΐδα και την Κοζάνη.

 

Ως αποικιοκρατική χαρακτήρισε την σύμβαση που υπέγραψε η Ελλάδα για τον αγωγό που θα μεταφέρει το Αζέρικο αέριο δια μέσου της Ελλάδας στην Ευρώπη, ο πρόεδρος της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης που πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία στην Πτολεμαΐδα και την Κοζάνη.

Ο Π. Λαφαζάνης τόνισε ότι η σύμβαση που έφτιαξαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ έχει αποικιακά χαρακτηριστικά και δεν πρόκειται να αφήσει ούτε ένα ευρώ για τον τόπο . «Προσπάθησα και πέτυχα όταν ήμουν υπουργός να ξεκινήσω επαναδιαπραγμάτευση για την φορολογική ασυλία της εταιρίας, την πλήρη απουσία δασμών υπέρ του ελληνικού δημοσίου και την επαναχάραξη της διέλευσης του αγωγού σε περιοχές που οι τοπικές κοινωνίες είχαν εκδηλώσει έντονες διαφωνίες. Δυστυχώς όλα τα παραπάνω σταμάτησαν όταν -λόγω μνημονίου – έφυγα από την κυβέρνηση και η νεομνημονιακή κυβέρνηση Τσίπρα διέκοψε τις διαπραγματεύσεις και ενέδωσε στις πιέσεις των Αμερικανών και των φίλων τους.

Ο Π. Λαφαζάνης επισήμανε ότι ο Αζέρικος αγωγός ΤΑΡ έχει την αμέριστη στήριξη των ΗΠΑ και ότι οι τελευταίες δεν ήθελαν με τίποτα το ρωσικό Φυσικό Αέριο. Υπεραμύνθηκε της συμφωνίας που έκανε με τους Ρώσους στην Αγ. Πετρούπολη για την έλευση ρώσικου αερίου στην χώρα μας λέγοντας ότι η διαφορά της συμφωνίας σε σχέση με τον αγωγό TAP, ήταν διαφορά μέρας με νύκτα υπέρ των συμφερόντων της Ελλάδας.

Αναφερόμενος σε θέματα οικονομίας και σχολιάζοντας την πορεία της χώρας δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να φύγει από την κρίση μέσα στην ευρωζώνη. Επανέλαβε την άποψη ότι «η Ελλάδα πρέπει να πάει κατευθείαν σε εθνικό νόμισμα ώστε να εφαρμόσουμε εθνική νομισματική πολιτική, από μια εθνική κεντρική τράπεζα που θα αποσκοπεί στην ανάπτυξη της χώρας, στην ενίσχυση των θέσεων εργασίας, στην στήριξη μισθών και συντάξεων».

Ο Π. Λαφαζάνης δήλωσε ότι εάν δεν αντιμετωπιστεί του θέμα του χρέους δεν μπορεί να υπάρξει επανεκκίνηση της οικονομίας και πρότεινε την διαγραφή του χρέους και σεισάχθεια στις οφειλές των αδύναμων νοικοκυριών με ρύθμιση των χρεών των υπολοίπων. Μίλησε για εθνικοποίηση των τραπεζών ώστε υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης να παίξουν παραγωγικό ρόλο και να χρηματοδοτήσουν την οικονομία.

Σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της ενέργειας τόνισε ότι αυτό που γίνεται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα μέγα εθνικό έγκλημα . Η ΔΕΗ με πρόταση της κυβέρνησης διαλύεται, τεμαχίζεται, και διαρρηγνύονται τα ιμάτια της. Χαρακτήρισε ως βαρύ πλήγμα την πώληση του ΑΔΜΗΕ που αποφέρει σταθερά ετήσια κέρδη στην επιχείρηση καθώς και την πώληση σημαντικού μεριδίου της επιχείρησης σε ιδιώτες. Ανέφερε ότι το νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί τις επόμενες ημέρες θα βάλει την οριστική ταφόπλακα στην ΔΕΗ και ότι το λουκέτο στην μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας θα σημάνει λουκέτο στην Ελλάδα.

Ο επικεφαλής της ΛΑΕ συμμετείχε σε σύσκεψη με εργαζόμενους και στελέχη της επιχείρησης στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Εορδαίας ενώ την Τετάρτη θα μιλήσει σε συγκέντρωση φίλων και οπαδών του κόμματος του στη Κοζάνη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 13:45