search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:13
MENU CLOSE

«Κόκκινο» στην είσοδο στην Ελλάδα γνωστού Ρώσου φιλόσοφου – Ρωσική διπλωματική παρέμβαση

18.05.2016 06:24
«Κόκκινο» στην είσοδο στην Ελλάδα γνωστού Ρώσου φιλόσοφου - Ρωσική διπλωματική παρέμβαση - Media

Σε διπλωματικό επεισόδιο λίγο έλειψε να εξελιχθεί η απαγόρευση εκ μέρους των ελληνικών αρχών της εισόδου γνωστού Ρώσου φιλοσόφου και πολιτικού επιστήμονα του Αλεξάντερ Ντουγκίν σε ελληνικό έδαφος

 

Σε διπλωματικό επεισόδιο λίγο έλειψε να εξελιχθεί η απαγόρευση εκ μέρους των ελληνικών αρχών της εισόδου γνωστού Ρώσου φιλοσόφου και πολιτικού επιστήμονα του Αλεξάντερ Ντουγκίν σε ελληνικό έδαφος.

Ο Ρώσος πολιτικός επιστήμονας κατευθυνόταν προς το Άγιο όρος ενόψει της επίσκεψης του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του Ρώσου Πατριάρχη Κύριλλου.

Όμως όταν έφθασε στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης ο αρχές τον ενημέρωσαν πως υπάρχει αίτημα των αρχών της Ουγγαρίας για απαγόρευση εισόδου του σε ευρωπαϊκό έδαφος κι εν προκειμένω στην Ελλάδα. Ο ίδιος διαμαρτυρήθηκε λέγοντας πως η δικαστική απόφαση για τη συγκεκριμένη απαγόρευση ήταν το 2014 και πως από τότε έχει ταξιδέψει αρκετές φορές κι ελεύθερα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Όπως μεταδίδει το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Tsagrad επρόκειτο για ξενοκίνητη προβοκάτσια και η άρνηση εισόδου στην Ελλάδα έχει σχέση με άλλο ζήτημα και το ουγγρικό αίτημα ήταν απλώς η επίσημη δικαιολογία. Μάλιστα όπως αναφέρθηκε κάποιες «δυνάμεις» δεν επιθυμούν την επαναπροσέγγιση της Ρωσίας με ευρωπαϊκές χώρες. Μάλιστα, υπήρξαν και αναφορές για αμερικανικούς «δορυφόρους» στις Βρυξέλλες και για διεφθαρμένους αξιωματούχους.

Ο Ντουγκίν έχει έντονα επικρίνει την αντεθνική, αντιευρωπαϊκή και αντιχριστιανική πολιτική της ΕΕ και των ΗΠΑ. Το αίτημα από την Ουγγαρία μια χώρα που ο Ρώσος φιλόσοφος έχει επικρίνει λιγότερο από οποιαδήποτε άλλη ήταν μια πρόφαση, επισημαίνεται. Οι πραγματικοί εχθροί του όπως λέει και ο ίδιος είναι η ευρωπαϊκή γραφειοκρατία και οι Φιλελεύθεροι που έχουν σφετεριστεί την εξουσία στη σύγχρονη Ευρώπη.

Μάλιστα στο ρεπορτάζ αναφέρεται πως είναι προφανές ότι η Ουάσινγκτον ανησυχεί σοβαρά για τον αυξανόμενο ευρωσκεπτικισμό και απαιτεί από τα πολλά πολιτικά κόμματα της Ευρώπης να άρουν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Ως αποτέλεσμα, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ προσπαθεί να δυσφημίσει τόσο δημόσιες πρωτοβουλίες όσο και ιδιωτικές, όπως αποδεικνύεται από την κατάσταση στη Θεσσαλονίκη. Και συνεχίζει το δημοσίευμα αναφέροντας πως το γεγονός πως στο πλαίσιο των εντολών των κυρίων από τις Βρυξέλλες και την Ουάσιγκτον ένας γνωστός Ρώσος ορθόδοξος φιλόσοφος δεν είχε άδεια να μπει σε ορθόδοξο έδαφος, δείχνει πως για άλλη μια φορά η Ευρώπη συμπεριλαμβανομένης και της Ορθόδοξης Ελλάδας έχουν καταληφθεί από εχθρικές δυνάμεις.

Ο Αλεξάντερ Ντουγκίν σε δηλώσεις του ανέφερε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθεί με τέτοιες ενέργειες να διχάσει δύο ορθόδοξους λαούς, μετέδωσε ο ανταποκριτής στη Μόσχα Θανάσης Αυγερινός.

Πάντως πληροφορίες ανέφεραν πως υπήρξε «διπλωματικός πυρετός» και τελικά επετράπη η είσοδος στον Άθω του Ρώσου πολιτικού επιστήμονα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:10