search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 15:05
MENU CLOSE

Ο Ζούκερμπεργκ θα συναντηθεί με εκπροσώπους των Συντηρητικών

18.05.2016 10:13
Ο Ζούκερμπεργκ θα συναντηθεί με εκπροσώπους των Συντηρητικών - Media

Συνάντηση με εκπροσώπους των Συντηρητικών πρόκειται να πραγματοποιήσει σήμερα ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, μετά τις κατηγορίες για διακρίσεις στο περιεχόμενο των ειδήσεων που εμφανίζονται στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

 

Συνάντηση με εκπροσώπους των Συντηρητικών πρόκειται να πραγματοποιήσει σήμερα ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, μετά τις κατηγορίες για διακρίσεις στο περιεχόμενο των ειδήσεων που εμφανίζονται στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Το θέμα ξέσπασε την περασμένη εβδομάδα, όταν ένας δημοσιογράφος που εργαζόταν στο Facebook δήλωσε στην ιστοσελίδα Gizmodo ότι εργαζόμενοι στην εταιρεία «παραλείπουν εσκεμμένα να ανεβάζουν ειδήσεις που ενδιαφέρουν αναγνώστες του Συντηρητικού Κόμματος» στην κατηγορία των Trending Topics.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού ειδησεογραφικού δικτύου BBC, ο Ζούκερμπεργκ αντιδρώντας στις κατηγορίες αυτές, αρνήθηκε ότι είναι αληθείς, παρά το γεγονός ότι σε ανακοίνωσή του το Facebook παραδέχεται πως το Trending Topics ελέγχεται από ανθρώπους, αντί από κάποιον αλγόριθμο.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε πρόσφατα το Facebook αναφέρεται ότι απεστάλησαν προσκλήσεις για τη συνάντηση, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα, σε έξι εκπροσώπους των Συντηρητικών. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του BBC, αρκετοί από αυτούς αρνήθηκαν την πρόσκληση του Ζούκερμπεργκ.

Ο Μάθιου Σλάπ, πρόεδρος της Αμερικανικής Ένωσης Συντηρητικών, δήλωσε ότι «Εμείς δεν πρόκειται να παραστούμε σε αυτή τη συνάντηση. Αντιλαμβανόμαστε πως δεν είναι δυνατόν να φτάσουμε σε επίλυση όλων των προαναφερόμενων ζητημάτων με μία και μόνο συνάντηση».

Από την πλευρά του, ο Γκλεν Μπεκ, ραδιοφωνικός παραγωγός και σχολιαστής, ο οποίος ήταν μεταξύ των ονομάτων της λίστας, δήλωσε ότι βρίσκει ενδιαφέρουσα την ιδέα να λάβει χώρα μια τέτοια συνάντηση.

«Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να τον κοιτάζω στα μάτια καθώς θα δίνει εξηγήσεις και θα ήταν πραγματική νίκη εάν καταφέρουμε να αποκτήσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης με αυτό το ισχυρό εργαλείο. Ενώ είναι μια ιδιωτική επιχείρηση, υποστηρίζω το δικαίωμά τους να το λειτουργούν με όποιον τρόπο επιθυμούν, χωρίς κυβερνητική παρέμβαση, και θα ήταν θαυμάσιο εάν ένα εργαλείο όπως το Facebook επέλεγε με ανεξάρτητο τρόπο να έχει ως εταιρική αρχή την ελευθερία του λόγου και του συνεταιρίζεσθαι».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 15:05